Inloggen

banner 4jubileum

bannerzeearend

 vogeltreksationklHet aantal projecten dat vogels van een kleurring voorziet is groot en het is dan ook vaak lastig om te bepalen waar je je waarneming naar toe kunt sturen. Toch is het voor het onderzoek belangrijk dat de waarnemingen worden gemeld dus neem even de moeite om je waarneming door te geven.

 

Voor het Gooi en omstreken zijn de volgende adressen het belangrijkste:

 

geese.org

grauwegansVia geese.org kun je kleurringen van ganzen en zwanen doorgeven. Het mooie van deze site is dat je direct alle waarnemingen van de door jou gemelde vogel kunt zien via een kaartje en tracklist.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ravenNaar dit mailadres kun je al je andere ringwaarnemingen doorgeven. In het bijzonder interessant zijn geringde boomvalken en raven die worden geringd door Hanneke Sevink en Pascal Gijsen
gooi.waarneming.nl en waarneming.nl waarneming.nlNet als alle andere waarnemingen kun je je waarneming natuurlijk via gooi.waarneming.nl en waarneming.nl opvoeren. Bij een waarneming van een gekleurringde vogel, geef je in het veld ‘Gedrag’ op dat de vogel (kleur) ringdragend is. Je kunt vervolgens kiezen uit de volgende mogelijkheden: 1.Ring is al gemeld 2.Aflezen is niet gelukt 3.Help mij met melden

Als je optie 3 aanvinkt dan wordt je door de moderator van waarneming.nl verder geholpen.

Een mooie optie die toe is gevoegd is het portaal http://kleurringen.waarneming.nl/ Alle waarnemingen die zijn ingevoerd met als gedrag (kleur) ringdragend kun je per datum opvragen, inclusief foto’s.

 

 

En verder bestaan onder andere de volgende nationale en internationale portalen:  

 

cr-birding european colour ring birdingEuropean colour-ring Birding is een platform tussen de veldwaarnemer en de projectleider. Je kunt hier voor een groot aantal soorten zien welke kleurring projecten in Europa lopen. Je krijgt niet direct een trackrecord zoals bij geese.org, maar je kunt vinden met welke projectleider je contact op kunt nemen om je ring te melden.
Vogeltrekstation vogeltreksationVia het Vogeltrekstation kun je aluminium ringen doorgeven en voor een aantal soorten ook kleurringen. Op de site van het trekstation staan links naar andere portalen om de waarnemingen van kleurringen te melden.
roofvogelwerkgroep kleurring20buizerd1Meldingen van roofvogels en raven kun je doorgeven via de site van de roofvogelwerkgroep.

 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 

  Eempoldertelling

bruinekiekendiefAl 40 jaar worden de vogels in de Eempolder geteld. Jan Mooij schrijft interessante artikeltjes over het voorkomen en verspreiding van de verschillende soorten.De laatste artikelen gaan over de Bergeen, Bruine Kiekendief en Kuifeend. Alle monografien zijn hier te lezen.

 

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan 5 maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:14-01-2018 11:29

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:20-01-2018 17:23

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel186720-01-2018 20:00
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk215-01-2018 14:35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.

Reacties

 • Werkgroep Eempoldertellingen

  Dirk Prop 19.01.2018 21:28
  Johan, Alle VWG rapport zijn in PDF te downloaden vanuit de website onder de menubalk 'Rapporten' ...

  Lees meer ...

   
 • Werkgroep Eempoldertellingen

  Johan van Onna 18.01.2018 18:47
  Goedenavond, Zijn de 3 gepubliceerde rapporten ergens te bestellen, of wellicht te downloaden? Ik zou ...

  Lees meer ...

   
 • Vogels op Loenderveense Plas bedreigd door nieuwe vaarverbinding

  Harry de Klein 16.01.2018 23:56
  Moet het hele Gooi nou echt bereikbaar zijn voor recreanten? Laten we zuinig zijn op onze ...

  Lees meer ...