Inloggen

banner 4jubileum

bannerzeearend

De Subgroep cursussen organiseert jaarlijks twee Vogelherkenningscursussen voor volwassenen vanaf 16 jaar; deze bestaat uit een Voor- en een Najaarscursus. Elke cursus heeft 6 lesavonden en 4 of 5 excursies. De cursus zelf is aangepast aan het seizoen, dus eieren en nesten, zang en balts, zomergasten, weidevogels e.d. in de voorjaarscursus, vogeltrek en wintergasten in de najaarscursus.
De bij de cursus behorende excursies, zijn op zaterdag of zondagmorgen. We laten de cursisten zo kennismaken met de vogelgebieden in onze omgeving.
Nieuwe leden en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd mee te doen aan deze basiscursus. Natuurlijk zijn ook mensen die al langer lid zijn en hun kennis willen bijspijkeren of uitbreiden welkom als cursist. Er kunnen 60 personen meedoen aan de cursus.

Je kunt je nu opgeven voor de Najaarscursus 2018 die dinsdagavond 6 maart begint. Stuur hiervoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


De Voorjaarscursus start op dinsdag 6 maart 2018 om 20.00 uur. De overige cursusdata zijn: 13, 20, 27 maart en 3, 10 april. We gaan 4 keer op excursie: zaterdag 17 en 31 maart, zondag 25 maart (van 08.00 - 11.00 uur). Zondag 8 april van 08.00 - 14.00 uur.

De kosten per cursus: Voor leden van de Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken: € 25,00 Ben je nog geen lid? Dan betaalt je €  45,00 voor deelname aan de 1ste cursus én het lidmaatschap van de vereniging (jaarlijks opzegbaar). Je profiteert dan direct van de voordelen van de vereniging

Locatie

De cursus wordt gehouden in de Infoschuur van het Goois Natuurreservaat aan de Naarderweg 103A te Hilversum. Als u vanuit richting Bussum komt VOOR het ecoduct rechts en als u vanuit richting Hilversum komt NA het ecoduct links. Kijk hier voor een kaartje.

 

Inschrijven
per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten per cursus
€ 25,- voor leden van de Vogelwerkgroep
€ 45,- voor niet leden die hiermee ook lid worden van de VWG. U profiteert dan direct van de voordelen van de vereniging zoals excursies, lezingen, weekends en het ledentarief voor de tweede cursus. Consumpties inbegrepen tijdens de cursusavonden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 

  Eempoldertelling

bruinekiekendiefAl 40 jaar worden de vogels in de Eempolder geteld. Jan Mooij schrijft interessante artikeltjes over het voorkomen en verspreiding van de verschillende soorten.De laatste artikelen gaan over de Bergeen, Bruine Kiekendief en Kuifeend. Alle monografien zijn hier te lezen.

 

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan 5 maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:04-12-2017 09:44

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:19-11-2017 17:51

 

IJsvogel grotebontespecht koekoek
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel185810-12-2017 11:25
Grote Bonte Specht75816-08-2017 13:32
Koekoek11304-08-2017 17:24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.