Inloggen

banner 3origineel20170118

bannervisarend

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden.  Wilt je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 • Eempoldertelling

  Al 40 jaar worden de vogels in de Eempolder geteld. Jan Mooij schrijft interessante artikeltjes over het voorkomen en verspreiding van de verschillende soorten.De laatste artikelen gaan over de Grutto, Kneu, Holenduif en Kneu. Alle monografien zijn hier te lezen.   

 • IJsvogels

 • De ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe u deze kunt bestellen vindt u hier. Nu met de vernieuwde 2e druk van de handleiding.

 • Meld je aan als lid

 • U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan 5 maal per jaar ons verengiginsblad de Korhaan.

 • Vogelringstation

 • Het ringstation heeft zijn verslag van het voorjaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 • Waarnemingen van grote bonte specht en ijsvogel 

  De VWG heeft de Grote Bonte Specht verkozen tot vogel van het jaar 2015. Iedereen, leden en niet-leden, wordt gevraagd om waarnemingen binnen ons werkgebied te melden via de button die je hier links ziet. Via "Overzicht" kun je alle eerdere waarnemingen bekijken.Waarnemingen van de vogel van het jaar 2014, de Gaai, kun je niet meer opvoeren, maar je kunt hier wel het overzicht bekijken van alle waarnemingen die jullie in 2014 ingezonden hebben.Ook vragen we om de waarnemingen van IJsvogels in te blijven sturen. Hiermee verkrijgt de ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder waardevolle informatie.  De waarnemingen kun je via deze pagina opsturen

 

 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ¬©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:03-06-2018 10:19

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel192417-06-2018 19:30
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.

Reacties

 • Cetti's zanger koloniseert Gooi en Vechtplassen

  Sytze Poelstra 18.06.2018 19:38
  De Cetti's zanger aan de Gooimeerkust ter hoogte van de Eukenberg horen zingen vanaf 26 april jl. en ...

  Lees meer ...