Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartespecht2

boekjezonderschaduwklNee, het gaat niet over allerlei bekende en onbekende inwoners  van het Gooi. Maar over echte vogels. Vogels die bijna dagelijks om ons heen te zien zijn. Vogels die allemaal voorkomen in het werkgebied van de Vogelwerkgroep het Gooi en Omstreken.

Een prachtig nieuw boek dat is verschenen ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de vogelwerkgroep op 1 februari 2017.  Dit fraaie en rijk geïllustreerde boek telt meer dan 200 pagina’s waarop informatie over 94 vogelsoorten te vinden is.  Naast deze informatie is er in het boek ook ruimte  ingeruimd voor vogelkijkpunten, vogelhutten, rijk gesorteerde vogelgebieden en allerlei wetenswaardigheden over vogelsoorten. Kortom een must voor de beginnende en ervaren vogelliefhebber.

 

 

Hoe kan je aan het boekje Gooise Vogels komen?

  

Voor leden van de Vogelwerkgroep Het Gooi en omstreken

Er is 1 gratis boekje per lid (niet huisgenootleden) beschikbaar. Tijdens ledenavonden in de infoschuur kan je dit exemplaar afhalen. Uit logistieke en financiële redenen zenden we de boeken niet toe.

Eenmalig en uitsluitend voor leden die erg ver weg wonen (ver buiten ons werkgebied) kan het boek toegezonden worden. De verzendkosten van €4,50 per boek worden wel in rekening gebracht en dienen vooraf betaald te zijn op NL17 TRIO 0391 1047 99 t.n.v. t.n.v. VWG Het Gooi e.o met vermelding van: "verzendkosten jubileumboek" en naam en volledige verzendadres.

Deze kosten dienen voldaan te worden voor 1 maart 2017. Na 1 maart wordt er niet meer verzonden tegen gereduceerd tarief.

Extra boekjes kunnen leden bestellen voor de prijs van €5,00. De kosten dienen vooraf betaald te zijn op NL17 TRIO 0391 1047 99 t.n.v. VWG met vermelding van naam en aantal extra boekjes. Nadat de bestelling is gedaan kan deze tijdens ledenavonden in de infoschuur opgehaald worden. Uit logistieke en financiële redenen zenden we de boeken niet toe.

 

 

Hieronder enkele voorbeeld pagina's uit het boek.

Gooisevogels1B

 

gooisevogels2B

 

 

 

Reacties   

0 #1 mvr. J. Faas 31-03-2017 11:45
goedemorgen, ik wilde vanmorgen bij bruna het boek Gooise vogels kopen/bestellen . Dat bleek helaas niet mogelijk. Zijn er nog boeken te koop?
Met vriendelijke groet, Coby Faas
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:25-09-2018 17:52

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel196621-09-2018 22:07
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.