Inloggen

banner 3origineel20170118

bannercasarca

schreeuwarendVan dinsdag 1 mei  tot en met dinsdag 8 mei organiseert de Commissie Buitenland een vogelreis naar de meest interessante vogelgebieden in Estland.  Het zou de beste tijd  zijn om het land te bezoeken. Het is namelijk tot half april winter, en dan treedt het voorjaar in enkele weken in. In die periode is er over zee trek, van honderdduizenden ganzen, zwanen, zee-eenden in allerlei variëteiten, en in de bossen is het de goede tijd voor uilen, patrijzen en spechten. Vanaf half mei is het volop voorjaar, en zijn de zangvogels aangekomen. De drie beste gebieden zijn in het noordwesten; het zuidwesten en het oosten. Wij zullen alle drie gebieden bezoeken. In Estland is het mogelijk dat je op één dag 190 verschillende soorten ( waaronder “ lifers” als korhoen en auerhaan) ziet.

Vanwege gunstige vertrektijden en prijzen  vliegen we met Lufthansa. We vertrekken van Schiphol om 08.00 uur met vlucht LH 1003 naar Frankfurt en, na overstap,  met LH 880 naar Tallin; aankomst 13.15 uur. Terugvlucht vanuit Tallin om 19.25 uur met LH 883 naar Frankfurt en, na overstap, met LH 1002 naar Schiphol, aankomst 22.10 uur. Iedereen moet met eigen vervoer naar Schiphol komen.

Op Tallin Airport zijn er minibusjes gehuurd waarmee we, 100 km over de autobaan, naar het noordwesten rijden. Haapsalu is  onze eerste bestemming waar we twee nachten blijven. Haapsalu  ligt aan de kust, en je kunt in het stadje zelf, en in de omgeving schitterende excursies maken waar je een grote verscheidenheid aan zeevogels zult zien. Vonnu , een nabijgelegen plas-dras gebied, is bekend om de buidelmezen. De derde dag  maken we, ten zuiden van Haapsalu,  diverse  excursies rond de  Matsalu baai met prachtige uitkijkpunten. 

Deze derde dag verder naar het zuidwesten, naar Audru, waar we weer twee nachten slapen. We maken excursies naar Puthulaid, Tuhu Soo met een grote variatie; van zangers tot patrijzen en sperwers. De vijfde dag maken we excursies naar Pikla Pools, het Haardema- gebied  (rietzangers, dwergmeeuwen, zwarte sterns,  woudaapjes ed) met een aantal bijzonder plekjes.

Aan het eind van de vijfde dag rijden we 150 km naar het oosten, naar Tartu, waar we drie nachten zullen verblijven. We zijn hier in het binnenland met een heel ander landschap. Rond Tartu zijn vele excursie-bestemmingen met talloze soorten vogels. 

De achtste en laatste dag moeten we rond 16.30 uur op Tallin Airport zijn  - 180 km over de autobaan - om de busjes in te leveren. Die dag kunnen we dus ’s ochtends nog vogelen ofwel in de buurt van Tartu, of onderweg richting Tallin. 

Het maximaal aantal deelnemers is 42. De kosten zijn voorlopig vastgesteld op € 650= per persoon,  dat is inclusief vliegticket, busjeshuur, brandstof, en hotel met ontbijt.

In alle hotels kunnen we lunchpakketten krijgen voor € 6=, en kun je ’s avonds eten. Alleen in het hotel in Haapsalu, hebben we, om prijstechnische redenen,  een totaal-pakket genomen, dwz  we moeten er “A la Carte” avondeten. Dat moet je om begrijpelijke redenen zelf betalen, maar de prijzen zijn zeer redelijk. 

Het is van groot belang dat iedereen die kan chaufferen, zich als chauffeur opgeeft. We hebben er zeven nodig! De chauffeurs krijgen een kaart van Estland en een gidsboekje dat aangeeft hoe je bij de mooiste plekjes komt.

Het inschrijfformulier vind je hier:

 

docVWG_ESTLAND_2018__Inschrijfformulier.doc

 

Svp inzenden voor 5 januari naar het adres dat op het formulier is vermeld. Als je je opgeeft graag de aanbetaling snel overmaken omdat we voor uitgaven zoals tickets, busjes en hotels een aanbetaling moeten doen.

Estland is een nieuwe bestemming, waarvan we hopen dat die brengt wat het belooft.

 

Commissie Buitenland VWG,

 

Evert Constandse

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

035-5317565

Bertus van den Brink

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

035-5258142

Bert Roelofs

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

035-6423600 

 

 

 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:16-08-2018 16:51

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel195218-08-2018 10:35
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.

Forumactiviteit

 • Geen berichten om weer te geven.

Reacties

 • Zeearend broedt in Eemmeer

  Juun de Boer 16.08.2018 17:12
  Prachtig verslag Dirk en mooie foto's van Iwan en Buddy. Heel benieuwd wat het volgend seizoen ons ...

  Lees meer ...

   
 • Zeearend broedt in Eemmeer

  Susan Hageman 28.07.2018 21:35
  Wat een succes voor dier en mens, gefeliciteerd.S usan

  Lees meer ...

   
 • Zeearend broedt in Eemmeer

  Hugo Weenen 27.07.2018 07:54
  Fantastische ontwikkeling, dank voor mooi verslag!

  Lees meer ...