Inloggen

banner 3origineel20170118

bannergelekwikstaart

waterlelies

In de Oostelijke Vechtplassen (OVP) is een zogeheten gebiedsakkoord bereikt tussen overheden, terreinbeheerders grondeigenaren. Klik hier om er meer over te lezen. Dit akkoord was hoogstnoodzakelijk, omdat de (in Europees verband) afgesproken doelstellingen voor natuur en waterkwaliteit verre van gehaald worden in de OVP.

Het gebiedsakkoord bevat veel goede plannen, om de kwaliteit van water en natuur te verbeteren. Binnen het plan wordt ook gewerkt aan versterking van de lokale economie en in dit geval de recreatie. Ook hier zijn interessante plannen ontwikkeld, gericht op natuurbeleving. Echter een onderdeel richt zich op het maken van een korte vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen. Hier dreigt een vaarverbinding gemaakt te worden door de Loenderveense Plas. Juist de Loenderveense Plas heeft een grote waarde als laatste stille plas in het gebied. Buiten de broedperiode (september tot april) rusten hier jaarlijks duizenden vogels.

grafiekenLoenderveen1

grafiekenLoenderveen2

 

Reden om stelling te nemen en vaarrecreatie te weren op deze laatste plas in de OVP waar vogels nog ongestoord kunnen rusten. En waar rustzoekende recreanten vanaf de oevers kunnen genieten van een prachtig uitzicht over een stille plas vol vogels. Als jij dat wil, kan je nu via de volgende linkt de petitie tekenen tegen deze vaarroute door de Loenderveensche Plas.

https://behoudloenderveenseplas.petities.nl/

 

Wil je nog meer doen? Geef even een seintje aan Piet Spoorenberg. We zijn in elk geval op zoek naar een paar mensen, die maandelijks de watervogels op de Wijde Blik willen tellen in het kader van de Sovon watervogeltellingen.

luchtfoto

 

Reacties   

0 #1 Conny Leijdekker 19-12-2017 21:40
Laat het een stilte gebied er zijn genoeg andere vaarroutes!
Citeer
0 #2 Harry de Klein 16-01-2018 23:56
Moet het hele Gooi nou echt bereikbaar zijn voor recreanten? Laten we zuinig zijn op onze stiltegebieden.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:12-06-2019 16:50

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel202720-06-2019 11:28
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02
IJsvogel127-05-2019 13:42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.

Reacties

  • Verdwijnt de merel uit het Gooi door Usutu virus?

    M. Houthuijzen 26.05.2019 21:42
    Volgens mij is sinds vorig jaar na de zomer en dit jaar duidelijk de merel populatie afgenomen.

    Lees meer ...