Inloggen

banner 3origineel20170118

bannersmienten2

grauweklauwierVanaf maandag 29 april tot maandag 6 mei 2019 organiseert de Commissie Buitenland een vogelreis naar Varna, Bulgarije, gelegen aan de Zwarte Zee. Ook in 2012 zijn we in Varna geweest maar de omgeving biedt zoveel bijzondere mogelijkheden dat besloten is daar voor een tweede keer heen te gaan.
We vliegen maandag 29/ april om 07.00 uur vanaf Schiphol via Wenen naar Varna aankomst 12.50 uur; terugreis vertrek Varna om 13.30 uur en aankomst Schiphol om 19.15 uur. De kosten per persoon zijn voorlopig vastgesteld op € 750 per persoon;. Je kunt je opgeven via het docaanmeldingsformulier; Lees hieronder meer details over de reis.

We verblijven de hele week iets ten noorden van Varna in Hotel Kini-Parks, en van daaruit maken we onder leiding van locale gidsen, excursies in de wijde omgeving. Het vervoer is in minibusjes van maximaal zeven personen. Neophron levert weer de gidsen en chauffeurs die, samen met onze chauffeurs, voor een mooie reis door Bulgarije zullen zorgen.
Rond het hotel zijn al wat mooie waarnemingen te doen zoals vale spotvogel, dwergooruil, nachtegaal, bonte vliegenvanger en Syrische bont specht. Onze excursies zullen naar verschillende gebieden gaan met volstrekt verschillende habitats. Ten noorden van Varna, langs de zuidgrens van Roemenië, ligt in het binnenland het meer van Sreburna met diverse pelikanensoorten; aan de kust ligt het meer van Durankulak met ibis en rietzangers en iets zuidelijker het meer van Sabla met kans op duizenden roodhalsganzen. Nog wat zuidelijker kom je bij Kaap Kaliakra, waar je van zeker honderd meter hoogte een prachtig uitzicht hebt over zee met zeevogels zoals verschillende sterns, maar ook met jagende boomvalk. Vanaf Varna kun je westwaarts het binnenland in en excursies maken naar bestemmingen met volstrekt verschillende landschappen. Langs rivieren, en naar steppen- , berg- en moerasgebieden allemaal met hun eigen soorten, teveel om op te noemen. Ten slotte kun je van Varna zuidwaarts langs de kust gaan tot het merengebied rond Burgas. Langs die route kun je weer allerlei afslagen en zijpaden in, waar altijd weer iets bijzonders is te zien.
Al met al een mooie reis die een grote variëteit in habitats en soorten belooft. Onze, inmiddels vertrouwde, gidsen zullen de beste plekjes vinden voor de meest bijzondere waarnemingen.  Het maximaal aantal deelnemers is gesteld op veertig, die zullen begin april alle reisinformatie toegezonden krijgen.

 

Het Inschrijfformulier, met alle zakelijke gegevens, vind je dochier.

 


De Commissie Buitenland.

 

Evert Constandse

.035-5317565

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bertus van den Brink 

 035-5258142

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 Bert Roelofs

035-6423600

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:02-12-2018 16:16

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel197725-11-2018 14:27
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.