Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzonnebloemen

Grote KarekietSophie Hilbrand heeft een boeiende en informatieve documentaire gemaakt over de ontwikkelingen rond het plan van een nieuwe vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loenderveense Plas. In de uitzending Opstandelingen van 27 juni laat zij de commerciele motieven van betrokkenen horen, zoals de eigenaren van de twee botenverhuurbedrijven en de wethouder die graag de hele wereld wil laten meegenieten van de Vechtplassen. Wat hem betreft worden deze omgedoopt tot Amsterdamse Plassen ("het is immers maar 20 km van Amsterdam"). Daar tegenover staan de buurtbewoners, die hun grieven uiten over deze toeristische expansiedrift en onze voorzitter Piet Spoorenberg die het belang van rust en ruimte van dit gebied benadrukt. Ook de Cetti's zanger op de Lambertszkade laat zich nog even horen. De uitzendig is hier te zien via Uitzending gemist.

Reacties   

0 #1 bob meewis 01-08-2019 12:11
Geweldige en gefundeerde reportage van Sophie en haar team. Ongelooflijk dat er zulke vergevorderde plannen zijn die door Waternet, Natuurmonumente n en de Gemeente Wijdemeren worden ondersteund. En dat voor ws. niet zoveel recreanten. Men kan ook de sluizen vergroten zodat er snellere doorvaart via de Vecht komt.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:09-10-2019 13:57

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel206427-09-2019 18:33
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk922-07-2019 07:11
IJsvogel127-05-2019 13:42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.

Reacties

  • Zeearend broedt in Eemmeer

    Martijn de Jonge 30.09.2019 20:16
    Boeiend verslag van deze vestiging in het Eemmeer. Wat betreft de jacht kan ik nog toevoegen dat ...

    Lees meer ...