Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerbeflijster

spreeuwenAl ruim 50 jaar organiseert de Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken vogelherkenningscursussen. Zowel in het voorjaar als in het najaar worden gedurende zes aaneengesloten weken presentatieavonden en excursies georganiseerd. Door Corona wordt er komend voorjaar helaas geen cursus aangeboden, maar we hopen in het najaar onder voorbehoud weer van start te gaan.

Er is altijd veel belangstelling voor de vogelherkenningscursus. Veel vogelaars hebben de cursus gevolgd. Een enthousiast team van ervaren vogelaars neemt de cursisten mee naar de wondere vogelwereld om ons heen. Boeiende presentaties en verrassende excursies vormen de basis van de cursussen. Kennis wordt op een ongedwongen manier overgebracht. Mooie vogelverhalen bij veelal zelf genomen foto’s zijn tekenend voor de presentatieavonden. Tijdens de excursies kunnen de cursisten al heerlijk proeven van het vogelen! Cursisten krijgen ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Als team zeggen we altijd: “Schroom niet om vragen te stellen ook al denk je misschien dat het een domme vraag is”. We willen de cursisten juist prikkelen om meer over vogels te wíllen weten om vervolgens bij het spotten de vogels zelf te kunnen herkennen.

 

Met een blik naar de toekomst, zijn we op zoek naar nieuwe teamleden. Wie wil ons enthousiaste team komen versterken? We nodigen (ervaren) vogelaars uit om vrijblijvend op deze oproep te reageren. Lijkt het je wat om je passie en enthousiasme voor vogels aan de cursisten over te dragen? Heb je wellicht daarbij nieuwe ideeën voor de vogelherkenningscursus? Neem dan contact met ons op. Je bent van harte welkom!

 

Reageren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Namens het team vogelherkenningscursus

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:13-05-2021 10:20

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel221914-05-2021 13:04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

 • Geen berichten om weer te geven.

Reacties

 • Steun het Aanvalsplan Grutto, teken de petitie

  Piet Spoorenberg 02.05.2021 11:36
  Hoi Ricardo, De Grutto is hier inderdaad slechts de symboolsoort voor een landschap met natte ...

  Lees meer ...

   
 • Geluid van de dag overzicht

  Frank van de Weijer 18.04.2021 16:00
  Hallo allemaal, Op de Noorse site: birdit.no kan je een leuke quiz doen en je geluidenkennis testen ...

  Lees meer ...