Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerslangenarend

mok“Voor een beter milieu”. Als liefhebbers van vogels en de natuur in het algemeen, willen we ons steentje bijdragen om de planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.
Een van de veranderingen die we willen doorvoeren, is het stoppen met het gebruik van weggooibekers tijdens onze VWG-bijeenkomsten in de infoschuur. Wegwerpbekers vergroten de afvalberg en belasten ons milieu. Daarom introduceren we ons motto: "Breng je eigen beker mee!" Laten we voortaan allemaal een herbruikbare beker meenemen naar onze bijeenkomsten, zodat we het gebruik van wegwerpbekers kunnen verminderen en onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Op de avonden van de vogelcursus wordt dit al met succes toegepast!


Milieuvriendelijke Bloemetjes
Een andere stap die we willen zetten in de richting van een duurzamere toekomst, heeft betrekking op de manier waarop we onze waardering en erkenning tonen. In het verleden gaven we vaak een bloemetje namens de VWG om onze dankbaarheid te uiten. Als gevolg van bestrijdingsmiddelen in de bloementeelt, is dit helaas niet altijd meer de beste keus. Daarom willen we voortaan de voorkeur geven aan cadeaus die het milieu minder belasten, zoals biologische boeketten, boekenbonnen, of vergelijkbare opties. Op deze manier kunnen we onze dankbaarheid tonen zonder de natuur te schaden.
We hopen dat jullie deze initiatieven ondersteunen en samen met ons willen werken aan een beter milieu.

 

Het bestuur van de VWG

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:27-11-2023 14:41

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel242803-12-2023 11:17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.