Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerslangenarend

gierzwaluwkl

Sovon coördineert al enkele jaren stadsvogeltellingen die onder de projectnaam MUS door vrijwilligers worden uitgevoerd. Namens Sovon doen we het verzoek aan elk lid, om te kijken of het ook iets voor jou is om hier aan deel te nemen. Je kunt je via de Sovon website opgeven. Bij voldoende interesse kan er ook een cursusavond MUS georganiseerd worden in de Infoschuur; heb je hiervoo interesse laat dit weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Achter de knop <Lees meer> vind je meer informatie over MUS en hoe je je op kunt geven.


Stadsvogeltellingen leveren heel veel waardevolle informatie op over waar Gierzwaluwen, Turkse Tortels, Huismussen, Koolmezen en Merels in de Nederlandse steden en dorpen voorkomen.
Ook kunnen we door de tellingen van jaren de ontwikkeling en aantallen van deze vogelsoorten bijhouden.
We ontdekken zo hoe vogels reageren op veranderingen bij bijvoorbeeld nieuwbouw in steden en in welke delen van steden en dorpen ze zich het liefst ophouden.

Lijkt het jou ook leuk om in de buurt vogels te tellen? Speciaal voor jou hebben we vanuit Sovon Vogelonderzoek Nederland het telproject MUS .

We zoeken nieuwe tellers om in zoveel mogelijk steden en dorpen in Nederland deze telling jaarlijks te kunnen doen!
Doe ook mee! Hebt je zin om mee te doen en wilt hiervoor 3x per seizoen enkele uren op pad?
Meld je aan als nieuwe teller of als uw al vogels telt kunt in je woongebied een gebied “claimen” om bij 8 tot 12 punten per ronde alle voorkomende vogels te tellen.

Via ddeze link kun je bij je eigen postcode je eigen telgebied “claimen”.
Mocht je nog niet zover, maar wil je wel graag meedoen, dan kun je online je kennis van deze soorten bijspijkeren via: https://www.sovon.nl/nl/online-cursussen
Van harte welkom om mee te tellen voor MUS!

 

roodstaart