Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerpijlstaarten

Voorjaarsweekend Kampina

Categorie
Excursie
Datum
vrijdag 17 mei 2019 - zondag 19 mei 2019
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Organisator(-en)
Hadewych Rijvers en Martijn Oort

Morgenrood

Dit voorjaarsweekend gaan we naar Oisterwijk, waar we verblijven in het Nivon natuurvriendenhuis Morgenrood Scheibaan 15, 5062 TM Oisterwijk tel: 088-0990987. We gaan in drie groepen afwisselend wandelen, ook direct vanuit het NIVON-huis.

Deze locatie ligt op maar 5 kwartier rijden op de grens van Oisterwijkse bossen en vennen en de Kampina. De Kampina is een gevarieerd natuurgebied met uitgestrekt heidevelden, dennenbossen en vele vennen. Centraal ligt de grote Kampinase Heide die gesierd wordt door talrijke vennen zoals het Belversven. Over de heide klinkt de zang van de Wulp. De heide is hier en daar venig en kent bijzondere soorten als lavendelheide. Vooral aan de noordzijde en de oostzijde liggen uitgestrekte (aangeplante) dennenbossen. Er lopen ook twee beken door de Kampina, de Beerze en de Rosep, meanderend door het gebied. Deze zijn voor de golf van ruilverkaveling en kanalisaties gespaard gebleven. De Beerze is een middelgrote beek met een omvangrijk moerassig beekdal. In de Smalbroeken, een vaak inunderend deel van dat dal, groeien zware moerasbossen, waarin zich de Blauwborst en de Sprinkhaanrietzanger verschuilen.

We hebben plaats voor 35 personen inclusief de excursieleiders en organisatie.

We beschikken over 6  1‑persoonskamers, 8  2‑persoonskamers, 3  3‑persoons, en 1  4‑persoonskamer.

De kosten bedragen € 140,- voor de 1‑persoonskamers en € 130,- voor de 2‑persoonskamers, € 125,- voor de 3‑ en 4‑persoonskamers.

Inschrijven kan door het Inschrijfformulier in te vullen en de deelnamekosten te voldoen vóór 1 maart 2019. Indeling van de kamers geschied op volgorde van binnenkomst van de betalingen.

 

Het weekend is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk. Je kunt je op de reservelijst laten zetten.

 
 

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:25-11-2022 15:02

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel234225-11-2022 16:38