Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwespendief

Wintervogels tekenen

Categorie
Excursie
Datum
zaterdag 27 januari 2018
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vertrekplaats
NS Bussum-zuid
Vertrektijd
9.30 uur
Organisator(-en)
Johan de Koning

Tafeleend

DE EXCURSIE = VOL  

Het leuke van het tekenen van vogels, is dat je ook iets kunt laten zien van de omstandigheden waarin zij verkeren. Zoals de pionier R.B. Talbot Kelly in 1937 deed in een schitterende tekening van een tafeleend op het ijs. Dan moet je natuurlijk wel bereid zijn die omstandigheden met de vogels te delen. Ook ´s winters!

Dat gaan we doen op zaterdag 27 januari, in het rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer, vlak onder de Grebbeberg. We wandelen naar de kijkhut (met glas!) en nog wat andere fraaie plekjes. Na afloop warmen we onze vingers weer op in het panoramarestaurant.

De excursie is niet alleen bedoeld voor ervaren tekenaars, maar ook voor vogelaars die deze manier van waarnemen en vastleggen eens willen uitproberen.

Als materiaal zijn pen (of potlood, of viltstift) en papier (of schetsboek) voldoende. Wie zin heeft kan ook kleurpotloden, aquarelpotloden, of een aquarelsetje met penseel of een water brush meenemen. Telescopen komen zeer van pas!

We gaan met maximaal tien deelnemers, anders passen we niet in de kijkhut. Dus mail als je van plan bent mee te gaan. Newbe’s ontvangen vooraf nog wat tips per mail en ter plekke enige aanmoediging.

We verwachten uiterlijk 15.00 uur weer terug te zijn.

NB: De excursie is vol maar je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst of - bij veel animo - een herhaling.

 
 
 

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:07-10-2018 15:47

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel197118-10-2018 23:08
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.