Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartespecht2

Tekenen in de Blauwe Kamer

Categorie
Excursie
Datum
zaterdag 30 juni 2018
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vertrekplaats
NS Bussum Zuid
Vertrektijd
9.00 uur
Excursieleider(s)
Johan de Koning

Ooievaar 1 van 1

We gaan een tweede poging wagen: vogels tekenen in rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer, vlak onder de Grebbeberg. In januari moesten we helaas onze bestemming wijzigen, omdat het gebied vanwege de hoge waterstanden niet begaanbaar was. De plassen bij Almere boden een verassend goed alternatief maar de vogels in de Blauwe Kamer moeten natuurlijk ook nog worden vastgelegd.
Dat gaan we doen op zaterdag 30 juni. Gezamenlijk rijden we naar de Blauwe Kamer. Na een korte warming up wandelen we naar de kijkhut en nog wat andere fraaie plekjes. Na afloop bespreken we onze ervaringen in het panoramarestaurant.
De excursie is niet alleen bedoeld voor ervaren tekenaars, maar ook voor vogelaars die deze manier van waarnemen en vastleggen eens willen uitproberen.
Als materiaal zijn pen (of potlood, of viltstift) en papier (of schetsboek) voldoende. Wie zin heeft kan ook kleurpotloden, aquarelpotloden, of een aquarelsetje met penseel of een water brush meenemen. Telescopen komen zeer van pas!
Vanwege de grootte van de kijkhut gaan we met maximaal twaalf deelnemers. Dus mail als je van plan bent mee te gaan. Newbe’s ontvangen vooraf nog wat tips per mail en ter plekke enige aanmoediging. Neem lunch en koffie of thee mee! We verwachten tussen 15.00 en 16.00 uur weer terug te zijn.

 
 
 

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:25-09-2018 17:52

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel196621-09-2018 22:07
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.