Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerdroog

hermelijnklRiny en Gerry Kluvers stuurden een zeer bijzondere fotoreeks op uit de Eempolder. Om een ontmoeting tussen een Fuut en een Hermelijn te zien is een grote zeldzaamheid, maar om dit ook nog te kunnen filmen is buitengewoon. Lees en bekijk hieronder hun commentaar met foto's. "Een van de gebieden waar we regelmatig naar toe gaan is Eemland. Zo ook op 2 mei.

In de buurt van het haventje hebben futen een nest gebouwd. We hoopten een mooie balts en/of paring van de futen te kunnen fotograferen. Aangekomen bij het nest legde ik meteen de camera aan om een filmpje te schieten. ‘Zie je het, zie je het’, riep Riny opgewonden. ‘Ja, ja, ik heb em’, reageerde ik volkomen verrast. De beelden spreken voor zich waarom we zo enthousiast en buiten zinnen waren.

Thuis bekijken we ons filmpje en zien dat ‘het’ een zwart puntje aan de staart heeft. Een hermelijn was op jacht en loerde op de fuut of op de eieren van de fuut. Wat een schitterend onverwachts schouwspel. Wat een cadeautje. De beelden zijn van de video gehaald.
"

1

 

3

 

163C 1 5 15 Eemland nr8595 hermelijn en fuut

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:18-07-2018 09:49

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel193515-07-2018 17:24
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.

Reacties

 • Column Kang: Eén met de natuur

  Dennis Hurkmans 28.06.2018 14:35
  Twee goede columns van Kang (over de muizen en deze): interessant, met humor, goed geschreven. Ik ...

  Lees meer ...

   
 • Cetti's zanger koloniseert Gooi en Vechtplassen

  Sytze Poelstra 18.06.2018 19:38
  De Cetti's zanger aan de Gooimeerkust ter hoogte van de Eukenberg horen zingen vanaf 26 april jl. en ...

  Lees meer ...