Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs


zeearend4klVoor het vierde jaar op rij heeft het zeearendpaar in het Eemmeer succesvol een jong grootgebracht. Boswachter Klaas van den Berg van Staatsbosbeheer die op 2 juni aanwezig was bij  het ringen van de jonge vogel, informeerde ons hierover. De vogels bleken dit jaar verhuisd. Het oude nest dat drie jaar lang bewoond is voldeed kennelijk niet meer en de oudervogerls hebben daarom een geheel nieuw nest gebouwd. De keuze voor een goede nestboom is cruciaal, zoals dit jaar gebleken is in de Biesbosch waar beide nesten zijn uitgewaaid. Het jong in het Eemmeer was goed op gewicht met 4,2 kilo, met prooiresten an Wintertalig en Meerkoet op het nest.

 

zeearend5

De jonge vogel op het nest (Warner Jan de Wilde)

De schrijfster van het boek de Zeearend, Nienke Beintema was ook aanwezig. Zij schreef hierover een artikeltje in de NRC dat achter de proxy van de NRC te lezen is.

zeearend3

De arend tijdens het ringen (Nienke Beintema/Warner Jan de Wilde)

De jongen van vorig jaar vliegen ook beide nog rond! De man die houdt zich vooral op in de Oostvaardersplassen met enkele bezoeken aan de Biesbosch, de vrouw houdt zich na begin dit jaar een bezoek aan het Lauwersmeergebied nu weer op in Duitsland aan de uitmonding van de Elbe. Zie ook: https://portal.werkgroepzeearend.nl/  

 


Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

buttonautomatischincasso

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:29-05-2024 14:15

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel246817-06-2024 09:25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.