Inloggen

banner 3origineel20170118

bannersmienten2

De Commissie Buitenland organiseert sinds 1998 voor de VWG-leden jaarlijks een vogel-excursie naar het buitenland om minder vaak, of niet in ons werkgebied voorkomende soorten te leren kennen. De bestemming dient voor alle leden interessant te zijn, dus zowel voor de beginnende als voor de ervaren vogelaars. Je bent ongeveer een week met elkaar uitsluitend met vogelen bezig, wat niet alleen goed is voor de sociale contacten, maar je doet daarbij een macht aan kennis en ervaring op.

Kortom: een buitenland-reis is een boeiende belevenis en stimuleert het enthousiasme voor het vogelen.

Het is geen regel, maar meestal kiezen we het ene jaar een bestemming die per auto bereikbaar is; het andere jaar per vliegtuig. We zijn zelfs een keer per boot van Engeland naar Spanje gegaan, maar toen was de boot zelf ook een bijzondere vogelbestemming! Geprobeerd wordt de reizen zo goedkoop mogelijk te organiseren opdat het geld geen barriëre kan zijn om mee te gaan.

De bestemmingen zijn daarom eigenlijk altijd binnen Europa. Tot nu toe zijn de reizen gegaan naar: Zweden (Falsterbo), 2x Turkije (Istanboel), Frankrijk (Lac du Der), Spanje (Ebro-delta Bilbao), Oostenrijk (Neusiedlersee), Duitsland (Muritz, Mitten-Elbe Dummersee), 2x Polen (Warta/Oder en Bialowieza), 2x Griekenland (Lesbos), Hongarije (Hortobagy), (Oost)Bulgarije en de laatste keer naar de DonauDelta in Roemenië.

Allemaal bestemmingen die voor herhaling vatbaar zijn, maar we proberen toch telkens weer wat nieuws te bedenken. Hiervoor halen we overal informatie vandaan, ook van andere Vogelwerkgroepen waarmee de contacten in meerdere opzichten inspirerend zijn.

Een paar maanden na reis wordt een reünie gehouden. Iedere deelnemer krijgt dan het reisverslag met een lijst van waargenomen vogels. Dit verslag wordt ook op de website geplaatst, zodat iedereen kan zien wat hij heeft gemist en daarom misschien de volgende keer wel mee gaat. Daarnaast krijgen de deelnemers een DVD met de mooiste foto’s, samengesteld door de fotografenwerkgroep. Om de sfeer nog wat te verhogen wordt aan het eind van de avond de nieuwe bestemming bekend gemaakt.

De Commissie Buitenland wordt gevormd door Evert Constandse, Bertus van den Brink en Bert Roelofs; zij worden geholpen door vele ervaren vogelaars en fotografen binnen en buiten onze VWG.

Contact kan worden opgenomen door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te klikken.

Verslagen van eerdere reizen zijn hier te lezen:

 

Hieronder enkele foto's van de excursies van 2010.

2010 Blonde Tapuit
Op Lesbos zagen we vele ouders hun jongen voeren, zoals deze blonde tapuiten.

2010 Kijkhut
In de vogelkijkhut in Grietheort.

2010 Syrische Specht
In Hortobagy de Syrische specht en veel ander moois

2010 Voorjaar aan de Elbe
Voorjaar aan de Elbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:02-12-2018 16:16

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel197725-11-2018 14:27
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.