Inloggen

banner 3origineel20170118

bannersmienten2

VWG Excursie

Een kernactiviteit van de Vogelwerkgroep is het daadwerkelijk met elkaar in verenigingverband vogels kijken. Hiertoe worden excursies georganiseerd onder leiding van één of meerdere gidsen van de Vogelwerkgroep.

Het primaire doel van de excursies is het in georganiseerd verband waarnemen van vogels. Doordat de excursies begeleid worden door een gids, wordt kennis onder de deelnemers gedeeld en kan verdieping van de kennis over vogels binnen de vereniging plaatsvinden. Bijkomend effect is dat de band tussen de leden van de vereniging door middel van de excursies wordt versterkt.

Enkele malen per jaar worden excursies georganiseerd waar ook niet-leden aan kunnen deelnemen, in de hoop dat de deelnemende niet-leden vogels kijken tot hun hobby maken en lid zullen worden van onze vereniging.

De excursies vinden zowel binnen als buiten het werkgebied van de Vogelwerkgroep plaats.

De volgende excursies worden georganiseerd:

  • Gewone excursies: Ongeveer 2 keer per maand (15 tot 20 per jaar) een excursies van een halve of hele dag binnen of buiten het werkgebied van de Vogelwerkgroep.
  • Weekeindexcursies: Ongeveer 2 keer per jaar wordt er een excursieweekeinde georganiseerd in een gebied buiten ons eigen werkgebied.
  • Openbare excursies: Ongeveer 1 tot 3 keer per jaar wordt een speciale openbare excursie georganiseerd, waarbij ook niet-leden welkom zijn.

VWG Excursie

Ten behoeve van de begeleiding van de excursies is er een poule van 25 gidsen en assistent-gidsen. Zij nemen de leiding tijdens de excursies en fungeren als vraagbaak voor vogelherkenning, wetenswaardigheden en dragen zorg voor de gang van zaken tijdens de excursie.

Het excursieprogramma staat op de voorpagina van de website en in het laatste nummer van De Korhaan.

Vragen of opmerkingen kunt u hier plaatsen.

Reacties   

0 #1 gwendolyn 17-05-2018 20:03
even voor de zekerheid : voor de excursies ( behalve van de fotowerkgroep) hoef je je toch niet aan te melden?
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:02-12-2018 16:16

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel197725-11-2018 14:27
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.