Inloggen

banner 3origineel20170118

bannersmienten2

De Vogelwerkgroep Gooi en Omstreken (VWG) heeft de mogelijkheid om projecten financieel te ondersteunen dankzij de nalatenschap van mevrouw D. Sluijters-Nierstrasz. Uit dit vermogen is geld beschikbaar voor projecten van de VWG. Het doel is om werk en activiteiten hiermee te stimuleren.

Het bestedings- en beheerplan is opgenomen in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Leden, maar ook niet-leden van de VWG, kunnen hun ideeën en projectvoorstellen insturen voor financiële ondersteuning.

In onderstaande toelichting bij aanvragen wordt aangegeven aan welke voorwaarden projecten moeten voldoen om voor deze financiële steun in aanmerking te komen.

pdftoelichting bij aanvragen


Via het onderstaande formulier kunnen projectvoorstellen ingediend worden.

docxaanvraagformulier Sluijters Vogelfonds (Word) 

pdfaanvraagformulier Sluijters Vogelfonds (PDF)


De projectaanvragen worden in eerste instantie beoordeeld door de Adviescommissie voor het Dineke Sluijters Vogelfonds. De commissie adviseert het bestuur. Op basis van dit advies stelt het bestuur de te honoreren projecten voor aan de ledenvergadering. De Adviescommissie informeert de indieners van een aanvraag na de bestuursvergadering, waarin de voorstellen en de adviezen van de commissie behandeld zijn.

De Adviescommissie bestaat uit:

  • Feiko Prins
  • Joost Dijkstra
  • Rien Rense
  • Hilde Veenstra
  • Ton ten Velthuis

De nu lopende aanvraagronde voor projecten sluit op 1 januari 2019.  Voorstellen met een aangevraagd bedrag  tot € 2000 worden door het bestuur toegekend na advies van de  Adviescommissie. Projectaanvragen hoger dan € 2000 worden in de ledenvergadering goedgekeurd, die daartoe gehouden zal worden op 21 maart 2019.   Wij zijn per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te bereiken. Hier kan ook het projectvoorstel naar toegestuurd worden.

Huidige stand van zaken projecten (25 april 2018)
Onderstaand een overzicht met alle ingediende projecten, waarbij opgegeven wordt wat de status is.

pdfOverzicht projecten Dineke Slijters Vogelfonds

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:02-12-2018 16:16

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel197725-11-2018 14:27
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.