Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartesten

r

ijsvogelDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe u deze kunt bestellen vindt u hier.

Broedwanden maken voor ijsvogels

3e oplage, nieuwe versie instructie dvd

Voorzijde DVDIn 2008 lanceerde de IJsvogelwerkgroep Gooi en Vechtstreek een nieuwe instructie dvd: “Broedwanden maken voor ijsvogels”. Inmiddels zijn er meer dan 1000 dvd’s verkocht en is een 3e oplage gereed.

De dvd is nu voorzien van een keuzemenu. Gekozen kan worden voor een Nederlandse versie, een versie met Duitse ondertitels of een versie met Engelse ondertitels. Het bijbehorende boekje is drietalig geworden.

Met deze aanpassingen zijn de mogelijkheden voor gebruik van de dvd sterk vergroot.

De dvd blijkt een groot aantal mensen aan te spreken, niet alleen de vrijwilliger maar ook de professional die graag aan de slag wil om ijsvogels aan meer broedplaatsen te helpen.

De IJsvogelwerkgroep Gooi en Vechtstreek heeft weer hard gewerkt aan deze instructie dvd over het maken van ijsvogelbroedwanden. De titel van de dvd is voor de hand liggend “Broedwanden maken voor ijsvogels”.

Bij het maken van geschikte broedgelegenheid langs de oevers blijkt het aantal ijsvogels toe te nemen. De IJsvogelwerkgroep heeft veel ervaring met het aanleggen hiervan, en deze ervaring is in de dvd aanschouwelijk weergegeven. De dvd laat ook prachtige beelden zien van deze schitterende vogels.

De productie is op een professionele wijze tot stand gekomen. Aanzet hiervoor was de door Jelle Harder gewonnen Paul Fentener van Vlissingen AD Natuurprijs in 2006. Aangevuld met subsidies van de provincie Noord-Holland, de Nationale Postcode Loterij, Landschap Noord-Holland en Vogelbescherming Nederland kwamen de financiën voor dit project bij elkaar.


De nieuwe oplage van deze drietalige dvd is weer 500 ex.

Wijze van bestellen

De dvd is te bestellen voor € 5,00 exclusief verzendkosten.

Stuur een mail met uw adresgegevens aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U krijgt dan een bevestiging van Jelle Harder met de vervolgstappen.

 

IJsvogelhandleiding, 2e vernieuwde druk

omslagijsvogelwandenDe bekende IJsvogelhandleiding over het maken, onderhouden en controleren van ijsvogelwanden is herdrukt. De vernieuwde versie is na acht jaar aangevuld met nieuwe ervaringen.

Nieuwe ijsvogelwanden bevorderen het broeden van ijsvogels. In de handleiding worden vier verschillende manieren om zelf een broedwand te maken uitgelegd. Duidelijk wordt hoe vrijwilligers en professionals broedwanden in de praktijk kunnen maken. Per mogelijkheid wordt stap voor stap toegelicht welke aanpak nodig is. Veel algemene aanwijzingen, informatie over controle, onderhoud en ervaringen maken deze handleiding compleet. Een extra hoofdstukje is gewijd aan ijsvogels in de winter.

 

IJsvogelhandleiding, aanleg, controle en onderhoud van ijsvogelwanden.
Samenstelling Jelle Harder, 20 pag. A4. Uitgave Landschap Noord-Holland.

De handleiding is gratis te downloaden: pdfHandleidingIJsvogelwanden.pdf

Handleiding en dvd vormen samen een eenheid met alle beschikbare informatie.

 

Lezingen en workshops

Wilt u voor uw werkgroep, gemeente of andere organisatie een lezing of workshop over ijsvogels en ijsvogelwanden maken? Neem dan contact op met Jelle Harder, de samensteller van de IJsvogel instructie dvd en IJsvogelhandleiding. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)