Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerroerdomp

 

 

Inleiding

Heb je een passie voor vogelfotografie en ben je lid van de VWG Gooi e.o.? Dan ben je bij de Werkgroep Fotografie op het juiste adres!

De Werkgroep Fotografie richt zich op het maken van foto’s van in het wild levende vogels. 

Het werkgebied van de VWG Gooi e.o. is het favoriete werkgebied van de Werkgroep Fotografie, maar niet uitsluitend. 

Met haar activiteiten wil de werkgroep bijdragen aan de bescherming van de natuur. 

De Werkgroep Fotografie probeert zo veel mogelijk met andere werkgroepen en subgroepen van de VWG samen te werken om unieke beelden te maken van vogels, interessant vogelgedrag etc.. Bij het maken van de beelden dienen negatieve invloeden op leefomgeving of voortplanting (b.v. verstoring broedende vogels) te worden vermeden. 

De Werkgroep organiseert ondermeer thema-avonden, excursies, projecten, tentoonstellingen, en faciliteert informatie uitwisseling en andere gezamenlijke activiteiten. Ook beheert de Werkgroep de fotogalerij van de VWG website.

Wil je je aanmelden of wil je om een andere reden contact opnemen met deze werkgroep? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Programma 2020

Avondbijeenkomsten:

 Tot nadere aankondiging vinden de bijeenkomsten van de fotogroep plaats in een zaal van de Drie Dorpen, Cannenburgerweg 51 in Ankeveen. 

Corona-maatregelen voor de bijeenkomsten:

Om ervoor te zorgen dat tijdens de bijeenkomst voldoende afstand van elkaar wordt gehouden, moet je je van tevoren opgeven (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), zodat we weten hoeveel mensen er komen en we jullie kunnen informeren als onverhoopt één van de aanwezigen Corona zou krijgen. Zorg tijdens de bijeenkomst dat je voldoende afstand houdt tot andere leden en desinfecteer je handen als je binnenkomt en wanneer je vertrekt.

De bijeenkomsten beginnen om 20.00u, de zaal is open vanaf 19.30u.

Programma 25 augustus:

1. resultaten van de enquête & programma voor de rest van 2020

2. presentatie van beelden (maximaal 5 per aanwezige) die tijdens de corona-periode zijn gemaakt (beelden in te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Formaat maximaal 1920 pixels breed; verander de bestandnamen in jouwnaam01, jouwnaam02 etc.

Programma 16 september a.s.:

1. Presentatie van Andius Teijgeler over spreeuwen zwermen

2. Foto’s en/of video's van leden (maximaal 5 beelden per aanwezige) van zwermen en groepen vogels. Met 'groepen vogels' wordt de lat op 3 of meer vogels gelegd.

Programma (data nog te bepalen) voor bijeenkomsten in de laatste 3 maanden van 2020:

Oktober:         Workshop Photoshop;

                       Foto's van leden met thema: foto’s voor en na bewerking waarbij het onderwerp vrij is.

November:    Foto's en planning van excursies

                      Lezing over kraanvogels (Hilde)  

9 december: Fotogroep webinar. Dit webinar gaat over beelden van leden; thema voor deze avond is: 'Natuurfotografie zonder vogels'. Geef svp zsm door of je wilt deelnemen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nadat je je hebt opgegeven ontvang je meer informatie over het webinar. Als je deelneemt kun je tot uiterlijk 5 december maximaal 5 foto's sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Excursies

De enige excursie die thans nog op het programma staat is een excursie in okt/nov naar de pier van IJmuiden, die zal worden organiseerd door Andrea Rietbergen. Datum nog te bepalen.

Als je interesse hebt in een excursie, geef je dan bij de excursieleider op. Waar nog geen precieze datum staat aangegeven, wordt die in een later stadium vastgesteld, rekening houdend met de weersvoorspellingen etc. 

Websites leden

 

Websites Techniek fotografie

 

Albums

Ga voor een overzicht van alle foto's van de fotografen naar de fotogalerij.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen