Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerroerdomp

De voor najaar 2020 geplande Vogelherkenningscursus gaat niet door.

Het nog ronddwalende coronavirus heeft ons gedwongen dit besluit te nemen. De Voorjaarscursus 2020 hebben we plotseling moeten staken; die cursisten worden nu uitgenodigd om Voorjaar 2021 terug te komen. Dit heeft consequenties voor nieuwe belangstellende cursisten!
De Voorjaarscursus 2021 die op 2 maart begint is daardoor nu al vol. Hiervoor kan niet meer ingeschreven worden.

 
In het voorjaar en in het najaar organiseert een enthousiast cursusteam een Vogelherkenningscursus voor volwassenen vanaf 16 jaar. Ervaren vogelaars staan zes weken voor jullie klaar om antwoord te geven op al jullie vragen over vogels. Tijdens deze cursus, die 6 weken duurt, maken jullie kennis met de vogelwereld en wat daarin gebeurt.

De eerst volgende cursus waarvoor u kan inschrijven start in het Najaar 2021 en wel op dinsdag 5 oktober om  20.00 uur in de infoschuur van het GNR, Naarderweg 103A te Hilversum. Komend vanaf Hilversum sla je af bij de eerste afslag links nà de Natuurbrug, komend vanaf Bussum is het rechts vóór de Natuurbrug.

Presentatieavonden
Op 6 dinsdagavonden van 20.00 uur tot ongeveer 22.15 uur vertellen wij jullie over de vogels die het hele jaar hier vertoeven en die in het najaar naar Nederland komen om hier te overwinteren; ook de vogeltrek komt aan bod. De data zijn 5, 12, 19, 26 oktober en 2, 9 november.

Excursies
We gaan ook 4 keer op excursie: 2 x op zaterdagmorgen 16 en 30 oktober en 2 x op zondagmorgen 24 oktober en 7 november: vertrek altijd om 08.00 uur en om 11.00 uur zijn we weer terug. Alleen de laatste excursie op 7 november duurt 6 uur. De excursies gaan altijd door, weer of geen weer. Je hebt een verrekijker nodig voor de excursies; als je er nog geen hebt kan je er misschien een lenen van vrienden of familie, kopen kan altijd nog. Er is een beperkt aantal verrekijkers te leen vóór de excursie vertrekt.

De Vogelherkenningscursus bestaat uit twee delen; een cursus in het Voorjaar en een cursus in het Najaar. Het maakt niet uit wanneer je begint, maar als je meedoet kom je zonder meer, in het voorjaar van 2022, in aanmerking voor een cursusplaats (voor de 2de cursus).

Inschrijven voor de Najaarscursus 2021
Klik hier voor het inschrijfformulier.
Maak gelijktijdig het cursusgeld over, alleen dan is jouw cursusplaats verzekerd, op rekeningnummer NL17 TRIO 0391 1047 99 t.n.v. penningmeester VWG Gooi en Omstreken, Hilversum met omschrijving Vogelherkenningscursus Volwassenen Najaar 2021 en je naam.

De kosten per cursus bedragen:
€ 25,- voor leden van de Vogelwerkgroep Gooi en Omstreken.

Ben je nog geen lid? Dan word je bij inschrijving ook automatisch lid: je betaalt € 45,00 (25 + 20) voor deelname aan de cursus èn het lidmaatschap van de vereniging (jaarlijks opzegbaar). Een tweede cursist wonend op hetzelfde adres, betaalt voor het lidmaatschap € 7,00. Het cursusgeld + lidmaatschap voor deze medebewoner (huisgenoot-lid)  bedraagt dus € 32 (25 + 7). Je kan gelijk profiteren van de voordelen van de vereniging zoals deelnemen aan excursies, lezingen, verenigingsblad de Korhaan en het ledentarief voor de 2de cursus. 

Nog vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen