Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerslangenarend

Markerwadden

Categorie
Excursie
Datum
zondag 17 september 2023
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact
inschrijven vóór 1mei
Vertrektijd
9.00 uur
Organisator(-en)
FOGOL / Debby Doodeman
Eindtijd (indicatief)
17.00 uur

We gaan weer varen met Debby Doodeman en het schip Schuttevaer. Deze keer vanuit Enkhuizen. Om half tien vertrekken we uit de haven van Enkhuizen. Buiten de haven gekomen, wordt het zeil gehezen en varen we voor de wind (als die er is!) naar de Marker Wadden.

Half september is de beste tijd voor de reuzenstern. Wellicht zien we ook nog zwarte sterns, maar die trekken half september al aardig weg.  Op het eiland kijken we vooral naar steltlopers, waar de nieuwe archipel een ideaal oord voor is. Natuurlijk kunnen we ook een slechtvalk of een smelleken verwachten. We delen ons op in kleine groepjes en wandelen rustig een rondje over het eiland, ondertussen goed uitkijken! Zo rond half 4 schepen we ons weer in voor de terugtocht naar Enkhuizen. Voor meer informatie zie de website van Fogol: www.fogol.nl

Als we met tenminste 50 deelnemers zijn, is de boot alleen voor VWG-ers. Vorig jaar kon de exursie niet doorgaan vanwege slecht weer. De deelnemers die vorig jaar moesten missen zijn intussen benaderd over deelname dit jaar. Er zijn nu nog ruim 20 plaatsen beschikbaar. 

Inschrijven voor 1 mei! Bij minder deelnemers wordt de aanmelding ook opengesteld voor het publiek. 

Praktisch:

Vertrek: 9.00 uur uit Enkhuizen, terug om ca. 17.00 uur

Kosten: € 59,50 p.p. Dit is inclusief entree Marker Wadden, koffie/thee heenweg, soep met brood op de terugweg, vogelgids met telescoop (schermpje), presentatie vooraf digitaal en evt. leenkijkers.

Aanmelden: stuur een mailtje naar Debby Doodeman, mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met het bericht: Deelname excursie VWG Gooi door …(naam). Debby stuurt een bevestigingsmail terug met de betalingsgegevens.

 
 

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:18-09-2023 10:28

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel241323-09-2023 09:29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.