Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

Vogelwachter op Rottumerplaat, een seizoen op een onbewoond eiland.

 Registratie gesloten
 
54
Categorie
Lezing
Datum
donderdag 15 februari 2024
Aantal plaatsen
55
Beschikbare plaatsen
1
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie
Infoschuur, Naarderweg 103, Hilversum
Contact
Aanmelden via knop rechtsboven, 1 ticket per persoon
Aanvangstijd
20.00 uur, zaal open 19.30 uur.
Organisator(-en)
Feiko Prins
Eindtijd (indicatief)
22.00 uur

Lezing door Christian Brinkman

“Hallo Rottumerplaat hier Breede, over!”

Deze woorden gebruikte Willem Ruis in 1971 om contact te maken met Jan Wolkers of Godfried Bomans die ieder een week doorbrachten op het eiland Rottumerplaat. Bomans ergerde zich aan het lawaai van de meeuwen, werd ziek en voelde zich eenzaam; Wolkers redde een zeehond, at van wat hij ving of vond, maar bovenal: hij genoot! Na het bezoek van beide schrijvers is er veel veranderd op Rottumerplaat en Rottumeroog, samen met Zuiderduin ‘de Rottums’ genoemd. Ze zijn flink gegroeid en de eilanden vallen inmiddels onder de Wet Natuurbescherming en kunnen niet zomaar bezocht worden. Gedurende de voorjaars- en zomermaanden zit op zowel Rottumerplaat als Rottumeroog een duo vogelwachters. De vogelwachters bewaken het eiland en voeren vogel- en flora-tellingen uit. Dit betekent dat je als vogelwachter het eiland 24/7, maandenlang meemaakt. Je ziet de veranderingen, het wel en wee van de vogels en andere dieren. In 2020 was Christian Brinkman als vogelwachter aangesteld op Rottumerplaat, in deze lezing vertelt hij ons meer over de geschiedenis van de Rottums, het reilen en zeilen van het vogelwachtersbestaan, de broedvogels en andere fauna (en flora); alles geïllustreerd met mooie foto’s.

 
 

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

buttonautomatischincasso

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:17-04-2024 14:21

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel246011-04-2024 20:14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.