Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

1000-soortendag

Categorie
Excursie
Datum
vrijdag 24 mei 2024 - zaterdag 25 mei 2024
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie
Infoschuur, Naarderweg 103, Hilversum
Aanvangstijd
17.00 uur
Eindtijd (indicatief)
18.00

1000 soortendag Gooi 2024: 24 en 25 mei 2024

Duizend soorten vinden in één dag, het is een hele uitdaging! Toch is het ons al drie keer gelukt. Dat gaan we dit jaar weer doen. De lokale afdelingen van KNNV, IVN en Vogelwerkgroep het Gooi en Omstreken samen met het Goois Natuurreservaat organiseren weer een Duizendsoortendag in 2024.

Noteer de datum alvast: 24 en 25 mei 2024.

We gaan hiermee de biodiversiteit in het Gooi in beeld brengen. Daarmee geven we ook een duidelijk beeld van het belang van het behoud van de biodiversiteit in het Gooi.

De vorige duizendsoortendagen waren in 2014, 2016 en in 2022. Binnen 24 uur werden meer dan 1000 soorten waargenomen in de bos- en heideterreinen van het Goois Natuurreservaat tussen de Zanderij en de Laegieskamp van Natuurmonumenten. Meer dan 50 deelnemers hebben in mei 2022 bijna 1127 soorten waargenomen. Dat was geen record, in 2016 waren dat er 1172. Dat record hopen we natuurlijk dit jaar wel te verbeteren.

We starten vrijdag 24 mei vanaf 17 uur. ’s Avonds en ’s nachts gaan we door, vleermuizen en nachtvlinders vliegen immers bij voorkeur in het donker. De vogelaars komen zaterdagmorgen al vroeg in actie om de broedvogels in kaart te brengen waarna de planten- en insectenmensen (en overige soorten) de rest van de dag tal van andere soorten op naam zullen brengen. De Infoschuur ‘t Gooi is weer het zenuwcentrum.

Tegelijkertijd ontvangt het IVN belangstellenden op de parkeerplaats bij restaurant Robert om hen mee te nemen in het voorkomen en belang van de biodiversiteit in het Gooi. Ook worden er vandaar excursies gegeven.

Zaterdagmiddag om vijf uur kunnen we een voorlopig resultaat presenteren in een gezellige afsluiting. Een mooie gelegenheid om andere waarnemers te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

Natuurvereniging KNNV, IVN, Vogelwerkgroep Gooi en het Goois Natuurreservaat organiseren deze dag. We nodigen graag iedereen met een warm hart voor de Gooise natuur uit om deze dag met ons tot een succes te maken. Laat even weten of je komt en welke soortgroep je bijzondere interesse heeft, of dat je wilt meedoen met de IVN-activiteiten. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ! Deelname is gratis, iedereen mag meedoen.

Samenvattend:
1000 soortendag ’t Gooi: 24 mei 17 uur tot 25 mei 17 uur
Zenuwcentrum: Infoschuur ’t Gooi (Naarderweg 103A, Hilversum)
Gebieden: van Zanderij Crailoo t/m Laegieskamp
Waarnemingen: in te voeren via deze subpagina van Waarneming.nl
Meedoen: meld je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

buttonautomatischincasso

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:29-05-2024 14:15

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel246817-06-2024 09:25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.