Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartesten

r

Markerwadden

Categorie
Excursie
Datum
zondag 17 september 2023
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact
inschrijven vóór 1mei
Vertrektijd
9.00 uur
Organisator(-en)
FOGOL / Debby Doodeman
Eindtijd (indicatief)
17.00 uur

We gaan weer varen met Debby Doodeman en het schip Schuttevaer. Deze keer vanuit Enkhuizen. Om half tien vertrekken we uit de haven van Enkhuizen. Buiten de haven gekomen, wordt het zeil gehezen en varen we voor de wind (als die er is!) naar de Marker Wadden.

Half september is de beste tijd voor de reuzenstern. Wellicht zien we ook nog zwarte sterns, maar die trekken half september al aardig weg.  Op het eiland kijken we vooral naar steltlopers, waar de nieuwe archipel een ideaal oord voor is. Natuurlijk kunnen we ook een slechtvalk of een smelleken verwachten. We delen ons op in kleine groepjes en wandelen rustig een rondje over het eiland, ondertussen goed uitkijken! Zo rond half 4 schepen we ons weer in voor de terugtocht naar Enkhuizen. Voor meer informatie zie de website van Fogol: www.fogol.nl

Als we met tenminste 50 deelnemers zijn, is de boot alleen voor VWG-ers. Vorig jaar kon de exursie niet doorgaan vanwege slecht weer. De deelnemers die vorig jaar moesten missen zijn intussen benaderd over deelname dit jaar. Er zijn nu nog ruim 20 plaatsen beschikbaar. 

Inschrijven voor 1 mei! Bij minder deelnemers wordt de aanmelding ook opengesteld voor het publiek. 

Praktisch:

Vertrek: 9.00 uur uit Enkhuizen, terug om ca. 17.00 uur

Kosten: € 59,50 p.p. Dit is inclusief entree Marker Wadden, koffie/thee heenweg, soep met brood op de terugweg, vogelgids met telescoop (schermpje), presentatie vooraf digitaal en evt. leenkijkers.

Aanmelden: stuur een mailtje naar Debby Doodeman, mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met het bericht: Deelname excursie VWG Gooi door …(naam). Debby stuurt een bevestigingsmail terug met de betalingsgegevens.

 
 

Programmakalender