Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

vuurtorenHet weekendenteam van de VWG heeft twee interessante excursies voorbereid: het voorjaarsweekend naar Ameland (er is nog plek!) en het najaarsweekend naar de kraanvogels in Diepholz (inschrijving later mogelijk). Na de leesmeer knop vind je meer informatie over deze excursies. Verder een oproep om je als gids aan te melden en de stand van zaken van de enquete over de weekend excursies

 

 

Het voorjaarsweekend 2024; vrijdag 24 t/m zondag 26 mei

zandWe gaan naar Ameland waar we volop zang-, water, roof- en wadvogels zullen gaan zien. We verblijven in Sier aan Zee aan de westkant van het eiland. We zullen fietsen met elektrische trapondersteuning gebruiken om ons te verplaatsen. Er kunnen maximaal 36 personen mee en er is nog plek! De boeking gaat via Delta Safari; https://deltasafari.nl/expedition/voorjaarsweekend-ameland.

 

 

 

 

 

Het najaarsweekend 2024; vrijdag 1 t/m zondag 3 november

thumbnail kraanvogelsDit jaar valt het weekeind later dan gewoonlijk, omdat we de optimale tijd gekozen hebben voor kraanvogels. We zullen dicht in de buurt van Diepholz in een betaalbaar hotel verblijven. De inschrijving is nog niet geopend, zodra je kunt boeken komt er een bericht in de nieuwsbrief. Als je interesse hebt, noteer de datum dan alvast.

 

 

 

 

Gidsen gezocht

Voor Ameland komen we nog een gids te kort en het zou sowieso fijn zijn als de groep mensen die gids kan en wil zijn wat groter wordt. Wat het van je vraagt om gids te zijn; je hebt een redelijke tot goede vogelkennis en je bent bereid om wat voorbereiding te steken in het dagprogramma. Als je dat prettig vindt, kunnen we je aan iemand koppelen om samen de groep te leiden. Wil je meer weten? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en een van ons neemt contact met je op.

 

De enquete

79 leden hebben het online vragenlijstje ingevuld over de weekendexcursies. Dank daarvoor! Het heeft ons als weekendenteam richting en inspiratie gegeven. Er volgt nog een artikeltje met de uitkomsten.

 

Weekendenteam Vogelwerkgroep Gooi en omstreken.

Jeanelle Breemer

Marco van den Brink

Helene Heckman

Martijn Oort

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

buttonautomatischincasso

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:17-04-2024 14:21

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel246011-04-2024 20:14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.