Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

1000soortendag.jpg

Dit jaar organiseren KNNV, IVN, en de VWG Gooi opnieuw een 1000-soortendag. Van 24 mei ’s avonds tot 25 mei ’s middags wordt een steekproef genomen van de biodiversiteit in (en boven) het Gooi. Het gebied waarin zoveel mogelijk planten- en diersoorten worden gezocht omvat Zanderij Crailoo, Franse Kamp, Gijzenveen, Laegieskamp en Cruysbergen.  Zie dit kaartje.  Om aan het eind van de middag op 25 mei een zo compleet mogelijk beeld van de waargenomen soorten te krijgen verzoeken we om waarnemingen ter plaatse in te voeren via waarneming.nl. Dit kan onderweg via de apps https://waarneming.nl/apps/obsmapp/.  (Android) of https://waarneming.nl/apps/iobs/.  (Apple), of anders zo snel mogelijk na de inventarisatie via de website.Graag horen we vooraf wie er allemaal hun steentje bij willen dragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat we de spreiding over de gebieden kunnen coordineren. Geef svp bij aanmelding door voor welke soortgroep(en) je vooral op pad gaat (bv. Vogels, planten, amfibieën, korstmossen etc.), of je een voorkeur hebt om in een bepaald gebied te gaan speuren, en of je beschikbaar bent om een excursie te geven op zaterdagochtend..Meer informatie vind je hier.

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

buttonautomatischincasso

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
10
13
14
16
17
18
20
21
22
23
27
28
29
30
31

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:23-05-2024 14:07

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel246703-05-2024 10:42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.