Inloggen

banner 3origineel20170118

bannercasarca

2017 mei fotos iphone 225klOp Hemelvaartsdag stonden acht mensen om 5:30 uur klaar om te gaan wandelen in het Horsterwold onder leiding van excursieleiders Frank van de Weijer en Poul Hulzink. De tocht ging door een prachtig landschap, zeer groen en vruchtbaar, met afwisselend stukken bos, meer open gebied met veel verspreid struweel en waterpartijen. De meidoorn was net uitgebloeid, gelderse roos en hondsroos bloeiden volop.

Gelukkig werden we niet door de menshoge brandnetels gevoerd maar grotendeels over een fijn breed pad of over stukken waar door de Koninkpaarden het gras kort gehouden was. Alles bij elkaar een relaxte wandeling van 6,6 km.  Zeker in het begin was de zang overweldigend, blij dat we de zanglijsters en zwartkoppen niet hoefden te inventariseren, geen beginnen aan. Ook veel tjiftjafs, fitissen en later vinken.
Tijdens de tocht werden we keer op keer verrast door de vogelwereld ter plaatse: een zanglijster die een tureluur nadeed; een spotvogel met het gepiet van een scholekster op het repertoire; een zwartkop die het gekwebbel van de tuinfluiter wel heel lang volhield en op de valreep nog een merel met een zeer goed gelukte wielewaal.
Gelukkig waren er ook vogels die gewoon zichzelf waren. We genoten op meerdere plekken van de zoete zang van de zomertortel, één liet zich prachtig zien in een dode boom en deed daarna een mooie baltsvlucht. In elke struik zat een grasmus zijn krassend liedje te zingen, we hoorden de baltsroep van een vrouwtje koekoek en zagen daarna het paar elkaar achtervolgen in de lucht. We bewonderden kleine karekiet, kneu, putter en groenling mooi close-up in de zon. Ook een ijsvogel die eigenlijk te lang te netjes stil voor ons zat; bij nadere bestudering leek hij iets aan zijn ogen te mankeren. Hem sterkte gewenst.
2017 mei fotos iphone 221klOm 10:30 uur waren we weer terug bij de auto’s. Al met al een prachtige ochtend, bedankt Poul en Frank! De echte wielewaal houden we tegoed voor volgend jaar.
(Voor wie op eigen houtje nog een keer wil gaan, er zijn twee parkeerplaatsen op de Flediteweg Zeewolde, Frank zei dat over een maand er ook veel vlinders en libellen te zien zijn.)


Hedwig Schoorlemmer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:16-08-2018 16:51

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel195218-08-2018 10:35
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.

Reacties

 • Zeearend broedt in Eemmeer

  Juun de Boer 16.08.2018 17:12
  Prachtig verslag Dirk en mooie foto's van Iwan en Buddy. Heel benieuwd wat het volgend seizoen ons ...

  Lees meer ...

   
 • Zeearend broedt in Eemmeer

  Susan Hageman 28.07.2018 21:35
  Wat een succes voor dier en mens, gefeliciteerd.S usan

  Lees meer ...

   
 • Zeearend broedt in Eemmeer

  Hugo Weenen 27.07.2018 07:54
  Fantastische ontwikkeling, dank voor mooi verslag!

  Lees meer ...