Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

waarneemkaartjeSinds het najaar 2014 zijn we met een groep enthousiaste vrijwilligers bezig om het papieren archief van VWG 't Gooi op gooi.waarneming.nl in te voeren.
Dit heeft al een fantastisch historisch overzicht opgeleverd van alle vogels die door de jaren heen waargenomen zijn in 't Gooi. Alle hulp is hierbij welkom! Dus wil je helpen invoeren, neem dan contact op met Folkert de Boer(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of  Huub Casander (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), en wij zorgen dat je een kist(je) met papieren waarnemingen krijgt en aan de slag kunt! De werkwijze vind je in deze pdfhandleiding.

 

Nu de waarneemkaartjes worden overgezet naar het internet is het uit nostalgisch oogpunt een goed moment de "Handleiding voor het invullen van de waarnemingskaartjes" uit 1992 er nog eens bij te pakken. Deze is geschreven  door Dick Jonkers en Rob Kole en is terug te vinden op deze pagina waarop alle rapporten van onze werkgroep te lezen zijn. Het is rapportnummer 81. Wat opvalt is de zorgvuldige en gedegen aanpak en ook de humoristische illustraties van Ronald Sinoo. Ik heb enkele uitgeknipt om hieronder te laten zien.

 

vliegrichting

***

 

territorium

***

 

rustend

***

 

balts

***

 

foeragerend 

 

***

 bijzonder gedrag

***

 

kritisch