Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzeearend3

oorkondeklDonderdag 15 december heeft Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) op Fort Lent bij Nijmegen vier Gouden Mispels uitgereikt aan personen en/of organisaties die dit jaar een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de bescherming of ontwikkeling van het Nederlands cultuurlandschap. De onderscheiding De Gouden Mispel is in 2006 door VNC in het leven geroepen en wordt vervaardigd door kunstenaar Frans van Hintum. De mispel is als symbool gekozen omdat ze zich  alleen spontaan vestigt in eeuwenoude houtwallen, heggen en andere landschapselementen. De mispel staat hiermee symbool voor een gezond (cultuur)landschap.

new20doc2014 1

Eerdere winnaars zijn onder meer oud minister Cees Veerman en SER voorzitter Alexander Rinnooy Kan. Nadat voorzitter Harry Keereweer alle gasten had verwelkomd werden door directeur Jaap Dirkmaat de prijzen uitgereikt. 

Geweldig, dat onze vogelwerkgroep mede in de prijzen viel. De combinatie ANV Ark en Eemlandschap, in samenwerking met Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken, Vereniging Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland kreeg de Gouden Mispel "vanwege de tomeloze inzet, de bereidheid te doorgronden en verkregen kennis toe te passen. De voortdurende speurtocht naar het beheer uit het verleden en de toepasbaarheid in het heden zodat na jaren van inspanning het werk wordt beloond met een toename van het aantal weidevogels in de regio Eemland. Hetgeen ieders navolging verdient.”

 

Lees ook het artikel dat Natuurmonumenten over deze prijsuitreiking plaatste.

 

uitreiking prijs