Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartesten

r

vroegevogelOoit een ooievaar zien klepperen? Een goudhaantje gezien? Of een vliegende bitterbal? Kom dan op zondag 7 april, om negen uur ’s morgens, naar landgoed Gooilust, Zuidereinde 49 te ’s Graveland, voor onze Vroege Vogeltocht. We starten bij de ingang aan het Zuidereinde.

Vogels zijn geen langslapers: al vanaf zonsopkomst zijn ze druk in de weer. Tegen de middag gaan ze het doorgaans weer wat rustiger aan doen. De meeste kans om veel vogels te zien en te horen is dan ook ’s morgens vroeg. En als je dan ook nog in het vroege voorjaar gaat kijken heb je nog geen last van de blaadjes aan de bomen.

De Vroege Vogeltocht wordt georganiseerd door het IVN (instituut voor natuur- en milieu-educatie) en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Onder leiding van een deskundige gids gaan we op zoek naar de vele soorten vogels die op Gooilust wonen. Goed luisteren, goed kijken (neem, als je er een hebt, je verrekijker mee*) en een beetje geduld zijn erg belangrijk want de meeste vogels laten zich niet zomaar zien. Je krijgt een ‘vroege vogelboekje’ waarin je alle vogels, die je gezien en gehoord hebt, kunt noteren.

En als er even geen vogels zijn te horen of te zien, is er nog heel veel te vertellen over landgoed Gooilust zelf. Weet jij bijvoorbeeld wat een ‘aha’ is? Of een ‘folly’? En welke dieren er allemaal op Gooilust hebben geleefd? En heb je wel eens ‘in’ een levensboom gestaan? We vertellen het allemaal op zondag 7 april, tussen 9 en 11 uur ’s morgens.

Ben jij ook geen langslaper? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname kost € 3,00 per kind. Begeleiders zijn ook welkom en mogen gratis mee.

*heb je geen verrekijker, dan hebben wij er wel eentje voor je.

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

buttonautomatischincasso

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:29-05-2024 14:15

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel247416-07-2024 21:58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.