Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

musOp maandag 25 maart is er een avond over stadsvogels en het Meetnet Urbane Soorten door Jan Schoppers van Sovon Vogelonderzoek in samenwerking met de Gemeente Hilversum. MUS is een relatief eenvoudig meetnet voor broedvogels in urbaan gebied. Naast landelijk en provinciaal worden de resultaten ook lokaal gebruikt zoals in een Soort Management Plan. Bij voldoende deelname kan dan van een enkele tientallen vogelsoorten een lokale trend gemaakt worden. In Hilversum zijn een aantal postcodegebieden vacant waarvoor tellers gevraagd worden. Ook al actieve MUS-tellers en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Vogels volgen in uw eigen omgeving? Dit is uw buitenkans!
Hilversum is mooi, met veel natuur en groen in de stad en de omgeving. Toch mag Hilversum nog groener worden, ook voor broedvogels (zoals de huismus, gierzwaluw, spreeuw en merel). Daar wordt dan ook flink aan gewerkt, door de gemeente, organisaties én inwoners. Maar hoeveel broedvogels zijn er in Hilversum? En waar leven ze? Als we dat goed weten, kunnen we van Hilversum een nog fijnere plek maken voor deze vogels. Daarom zijn er meer vogeltellers nodig.

Resultaten MUS en het Soort Management Plan (SMP)
Al jaren zijn een aantal waarnemers actief met vogeltellingen voor het Meetnet Urbane Soorten. Een SMP waarborgt een gebiedsgerichte bescherming van vogels en vleermuizen bij onderhoud, renovatie en verduurzaming. Hoe werkt dat en wat komt daar bij kijken?

Meer weten?
Kom naar de informatiebijeenkomst op maandag 25 maart van 19:30 tot 21:00 bij At All Art, Korte Noorderweg 22, 1221 NB Hilversum. Meld u aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. i.v.m. de catering. Tijdens de bijeenkomst hoort u meer over wat het tellen voor MUS inhoudt en waarom de gemeente Hilversum MUS-tellers nodig heeft. Kom erachter of het ook iets voor u is!

 

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

buttonautomatischincasso

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
10
13
14
16
17
18
20
21
22
23
27
28
29
30
31

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:23-05-2024 14:07

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel246703-05-2024 10:42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.