Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartesten

r

logokopklTijdens de ledenvergadering van 21 maart is Andreas Grunwald officieel benoemd tot onze nieuwe voorzitter. Andreas is bekend binnen onze fotogroep en heeft in de afgelopen periode al kennis gemaakt met de coördinatoren van de andere werkgroepen. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring en als raadslid van Laren kan hij zich inzetten om de communicatie tussen vogelwerkgroep en gemeente te versterken. Piet Spoorenberg droeg na elf jaar de voorzittershamer over in een opgewekte stemming. Wie mocht denken dat hij op zijn lauweren gaat rusten heeft het mis. Hij wordt de coördinator van de subgroep onderzoek en bescherming, een belangrijke functie, die misschien wel meer van zijn tijd zal vergen dan zijn voorzitterschap.

*** tekst van de speech van Andreas toegevoegd na de leesmeerknop ***


Naast de wisseling van het voorzitterschap was er tijdens de ledenvergadering nog een verandering in de samenstelling van het bestuur. Niek Wieringa is afgetreden als penningmeester en opgevolgd door Heleen Boelens, Haar benoeming werd door de leden in de Infoschuur met gejuich ontvangen.

 Hieronder de tekst van de speech van Andreas op de ledenavond.

 

Beste Piet,

Na 5 rondjes en 1 uitlooprondje ben je nu, na in totaal 11 jaar, voorzitter van de Vogelwerkgroep Gooi en Omstreken af. Als een soort strandlopertje heb dit extra rondje gelopen om mij in de gelegenheid te stellen goed na te denken over het voorzitterschap van de Vogelwerkgroep en ruimte in mijn agenda te scheppen om deze taak op me te nemen, waarvoor mijn dank. Had je niet hoeven doen, ware het niet dat bij gebrek aan direct beschikbare kandidaten en een overvloed aan plichtsbesef je toch wéér ermee hebt ingestemd. Gelukkig voor ons blijk je geen trekvogel maar een standvogel te zijn.

Maar dan is nu toch een einde gekomen aan vele jaren, samen met de andere bestuursleden, verantwoordelijkheid gedragen te hebben voor het reilen en zeilen van de vereniging. De hightlights hiervan, waarvoor we jou en de bestuursleden door de jaren heen zeer erkentelijk zijn, heeft iedereen in ‘de zwanenzang-van-de-(vertrekkende) voorzitter’ in het lentenummer van De Korhaan kunnen lezen. Dieptepunten Piet, die zullen er ook wel geweest zijn, maar die staan er niet bij. En dit is kenmerkend voor jou, jij doet er niet moeilijk over, het hoort bij de job. Toch vermoed ik dat jou de gang van zaken meer dan eens tureluurs gemaakt zal hebben, menselijk en een voorzitter is ook maar een mens.

Enfin, wie kun je beter raadplegen voor een schets van jouw verenkleed dan je eigen secondant en rots in de branding, Joke. Hieruit komt naar voren dat je toch meer een stille kracht bent, je netwerk zorgvuldig opbouwt en als een spin in het web kansen en mogelijkheden in de gaten houdt. Geen vladderend KBV’tje maar meer een wijze uil. Een wereldwijze gentlemen die vriendelijk en geduldig iedereen te woord staat en verder helpt. Alhoewel men door jouw eigen prachtkleed, het stoere en grof geruite flanellen houthakkershemd, hier ook iets anders zou kunnen vermoeden.

Ik vroeg aan Joke nog om een leuke, Piet kenmerkende anekdote. Verder dan 30 door Piet zelf met eigen ogen gespotte koereigers in de Eempolder, die hem toch lichtelijk van zijn stuk brachten, kwam ze niet. Ze voegde er dan ook onmiddellijk aan toe dat volgens hem de klimaatverandering hier

achter zit en dat dit Piet toch ook weer ernstige zorgen baart. En zo is de vogel dan ook weer direct terug op zijn nest. Dit is Piet zoals hij gebakken is: rustig, vriendelijk, bezonnen.

Piet, jij gaat het bestuur niet helemaal verlaten maar zult je, als de ALV er dadelijk mee instemt, je bezighouden met het dossier Onderzoek en Bescherming, zeg maar rustig de corebusiness van de Vogelwerkgroep. Niet meer als boegbeeld als een stormvogel met de kop in de wind, maar als bevlogen Wageningenman er op broeden wat is, wat werkt, wat zou moeten en wat zou kunnen. Hier ligt ook je passie en hier zijn we, en ik denk dat ik namens de overgrote meerderheid van de leden van de Vogelwerkgroep spreek, blij mee. Voorlopig zal je ook nog als informatiebron en vraagbaak voor mij, het bestuur en de Vogelwerkgroep als geheel van groot belang zijn.

Piet, ik wens je verder veel succes en plezier met dit in overdrachtelijke zin nieuwe territorium binnen de Vogelwerkgroep. Ik wil hierbij nog eens onderstrepen, Piet je doet dit vrijwillig, zoals ook al onze leden, vogels van allerlei pluimage, vrijwillig bijdragen aan het bestaan van de VWG en de nut en de noodzaak hiervan begrijpen. Zonder mensen zoals Piet geen VWG.

 Andreas

 

 Van links naar rechts: Heleen Boelens, Huub Casander, Andreas Grunwald en Piet Spoorenberg (foto Joke van Velsen)

 

Aanmelden

Via de volgende knoppen kunt u zich aanmelden als lid of nieuwsbrief of u kunt zich inschrijven voor de vogelherkenningscursus.

 

Klik hier voor aanmelden lidmaatschap

buttonautomatischincasso

Klik hier voor aanmelden nieuwsbrief

Klik hier voor inschrijving vogelherkenningscursus

Programmakalender

Uitgelicht

Nieuwsbrieven groene Gooise organisaties

In de infoschuur werken zeven groene organisaties samen, waaronder onze Vogelwerkgroep. Bij al deze organisaties verschijnen regelmatig nieuwsbrieven. Hoe je je kunt abonneren op deze nieuwsbrieven vind je hier.

 

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

 

IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:29-05-2024 14:15

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel
Melden
Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel247416-07-2024 21:58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forumactiviteit

  • Geen berichten om weer te geven.