Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartespecht2

ScholeksterRoodkeelduikers, kleine jagers, velduil, smelleken, zeekoeten, steenlopers, paarse, drieteen- en bonte strandlopers werden zaterdag 15 oktober gezien en gefotografeerd op de pier van IJmuiden door de VWG fotografie groep. Lees de sfeerimpressie van Hugo Weenen.

De roodkeelduikers, kleine jagers en velduil waren al een aantal dagen waargenomen op, en rond de pier van IJmuiden. En ook op deze fantastische zaterdagochtend lieten deze soorten zich in al hun schoonheid en in allerlei gedragsvarianten bijzonder mooi zien. Een roodkeelduiker was actief aan het einde van de zuiderpier, en kon tot op 5 meter gefotografeerd worden! Wat een zeldzame kans om zo'n fantastische soort te zien en fotograferen. De smelleken vrouw sloeg vlak voor ons een overtrekkende roodborst en ging die op z'n gemak achter een basalt blok zitten oppeuzelen. Wat een ongelofelijk mooi gezicht was dat! Kleine jagers waren continu aan het jagen, en lieten zich goed zien. Ook een zeekoet was vlak bij de pier te zien. Een velduil vloog over zee richting pier, te snel voor de meesten van ons, alleen Frans was snel genoeg om hem vast te leggen. Later zagen we de velduil hoog over de pier richting zee vliegen - wat ging die daar doen? Vogels op de pier reageerden op de velduil - het lijkt erop dat de velduil af en toe jaagt op vogels die op de pier rusten of voorbij trekken. Langs het strand waren drieteen- en bonte strandlopers te zien, op de pier paarse strandlopers en steenlopers. Bij het Kennemermeer een bladkoning gehoord, helaas niet gezien. Wat een fantastische dag, dit moeten we volgend jaar weer doen!

Hugo Weenen

 

Hieronder enkele van de foto's. (Smelleken, Paarse Strandloper, Drieteenstrandloper, Velduil en Tapuit). Binnenkort zijn alle foto's te zien op de pagina van de werkgroep fotografie van Helmoet Vos.

 

IJmuiden 11 - HW smelleken

 

IJmuiden 9 - RM paarse strandloper

 

Ijmuiden 2 - RM drieteenstrandloper

 

IJmuiden 8 - FvL velduil

 

IJmuiden 16 - RM tapuit

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:25-09-2018 17:52

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel196621-09-2018 22:07
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.