Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartespecht2

HuizerPierklOm 6 uur 30 (nog donker) verzamelden 5 vroege vogels zich voor de excursie. Wachtend op een beetje licht om de pier op te lopen, zagen we de planeet Jupiter.

Met schemer en in de verte en rood kleurende lucht, de pier op gelopen. Wat een rust, nog weinig vogels en nog even wachten op de zonsopkomst.

Nog geen aalscholver zat op de stenen zijn veren te drogen. We zagen in silhouet een ijsvogel langs vliegen en even later zagen we een ijsvogel op de stenen zitten en een paar maal opvliegen en weer terug komen. Onze dag kon niet meer stuk.

Op een stukje zand bleek een waterral te zitten, die zich in het mooie ochtendlicht lang liet bewonderen. Verdere hoogtepunten waren een dodaars en een jonge dodaars, zwarte zwanen en zilverreigers.

Daarna in het zonnetje nog even naar de rietvelden bij de Wolfskamer gegaan.

Daar de telescoop op een vlierstruik gericht en steeds verschillende vogels vlogen in beeld, pimpelmees, roodborsttapuit, zwartkop het bleef spannend wat nu weer in beeld was gevlogen.

Ondertussen vlogen nog een mannetje havik en Grote bonte specht langs.

Kortom, dit was een geslaagd ochtendje “vroeg vogelen”, met Izaak Hilhorst en vroege vogel app deskundige (stijgend met stip) Hedwig.

 

Frieda van den Berg

HuizerPier

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:25-09-2018 17:52

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel196621-09-2018 22:07
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.