Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartespecht2

houtsnipHedwig Schoorlemmer doet verslag van de excursie op 28 juni naar de Leusderhei. Om 21:30 uur hebben zich acht mensen verzameld op de parkeerplaats. Wouter, excursieleider, speelt kort de te verwachten geluiden af en daarna lopen we over een stukje fietspad naar de ingang van de concertzaal, te weten de hei. We installeren ons, staand, op krukjes of de grond en wachten af. Achter ons wat zingende roodborstjes en verder weg een na-gillende zanglijster. Verder stilte, heel in de verte autoverkeer. Grote insecten en een paar vleermuizen houden ons alert. De lucht kleurt langzaam prachtig.


Van heel ver de tweetonige ratelzang van een nachtzwaluw (van zo’n afstand meer een tweetonig gebrom), even later ook dichterbij, dan zijn het er twee en horen we ook vleugelgeklepper, een paar van ons zien hem ook. xeno-canto
Dan ineens: de scherpe psitik! van de houtsnip, bij zijn volgende ronde over zijn territorium is ook het lage orrrr goed hoorbaar (het sonogram van het geluid van een houtsnip ziet er fantastisch uit, gaat op en neer tussen 950 Hz en 5000, een enorm verschil). xeno-canto
Weer de nachtzwaluw, die nog wat roept, niet voor ons bestemd.
23:30 uur we lopen terug over een ineens pikdonker fietspad en bij de auto’s nemen we afscheid van elkaar en van het voorjaar: de zomerstop begint.

 

Hedwig Schoorlemmer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:25-09-2018 17:52

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel196621-09-2018 22:07
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.