Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerijsvogel3

OeverzwaluwOnder een stralend mooie blauwe lucht werd donderdag 6 juni het natuurproject op de RWZI in Huizen officieel geopend. Dat gebeurde door alle 15 sponsors en een vertegenwoordiger van de vrijwilligers een bekertje zaad te laten uitstrooien in het hart van het project. De wens werd uitgesproken dat het een bloemrijke plek mag worden.

Voor het zover was konden de 60 aanwezigen lovende woorden horen van Peer Rooijmans, bestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, Petra van Hartskamp, wethouder van Huizen en Kees de Pater, hoofd communicatie Vogelbescherming Nederland.

Jelle Harder gaf als projectleider een presentatie over het natuurproject. Ook werd de nieuwe film over de bouw van de zwaluwwand vertoond. Deze instructiefilm is binnenkort voor een ieder toegankelijk via internet.

Op initiatief van Landschap Noord-Holland en de Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken is het gebied geschikter gemaakt voor o.a. oeverzwaluwen, vleermuizen, ijsvogels, kwikstaarten, en diverse soorten insecten. Voor deze laatste groep is een prachtig uitgevoerd bijenhotel neergezet.
Zeer groot succes is nu al de broedwand voor zwaluwen. Van de 120 broedgaten zijn er direct 118 bezet door de oeverzwaluwen!

Hieronder enkele foto's van de opening.

rwzi1.jpg

rwzi4.jpg

rwzi3.jpg