Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartespecht2

kolganzen reigerskl2De Grote Zilverreiger werd deze winter in de Eempolder sterk aangetrokken door groepen Kolganzen. Voor het vogeltijdschrift Limosa heeft Dirk Prop een artikel geschreven met een verklaring voor dit bijzondere gedrag. Het volledige artikel in Limosa is nu hier te lezen:


De voorpublicatie in NRC Handelsblad van 18 maart 2008 kunt u hier lezen.

Door verschillende mensen zijn foto's ingestuurd van de ganzen met reigers. Hieronder ziet u een overzicht. Ik houd me aanbevolen voor meer foto's. Stuur deze svp op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Marlies Bouten is de eerste die in één beeld een reiger mét muis heeft weten te fotograferen temidden van ganzen (2 maart 2008). Het is er weliswaar slechts één (grauwe) gans, die zich bovendien uit de voeten probeert te maken, maar hoe dan ook is dit bij mijn weten een (wereld?) primeur.

reiger hapje

Ook de volgende foto is van Marlies Bouten (2 maart 2008).

zilverreiger vliegend4

 

zilverreigers js

Deze foto is van Jan en Riek Ravenhorst (17 februari 2008)

kolganzen reigerskl

 

Deze foto is door Dirk Prop gemaakt op 16 februari. Er zaten totaal 29 zilverreigers bij een groep van zo'n 1500 Kolganzen en nog wat Brandganzen op een onbewokte koude dag. Telkens voegden zich kleine groepjes ganzen bij. De zilverreigers vingen de ene na de andere muis. Verschillende voorbijgangers keken vol bewondering naar dit schouwspel. Iedereen tevreden... totdat luid toeterend een boer over het weiland aan kwam rijden in een zwarte VW, om de ganzen van zijn land te jagen. De groep vloog massaal weg. Ik zag dat de boer tijdens het keren zijn middelvingeropstak.

reiger 9194

Foto van Helmoet Vos

grotezilverreigerrbmid

Foto van Ruud van Beusekom

img 2428 border

Foto van Caspar Huurdeman

Andere foto's van de reigers in de Eempolder zjn welkom!  Ideaal is natuurlijk een foto van ganzen + reiger + muis...

kolgansreigermiddel

Foto Dirk Prop

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:25-09-2018 17:52

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel196621-09-2018 22:07
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.