Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

 vogeltreksationklHet aantal projecten dat vogels van een kleurring voorziet is groot en het is dan ook vaak lastig om te bepalen waar je je waarneming naar toe kunt sturen. Toch is het voor het onderzoek belangrijk dat de waarnemingen worden gemeld dus neem even de moeite om je waarneming door te geven.

 

Voor het Gooi en omstreken zijn de volgende adressen het belangrijkste:

 

geese.org

grauwegansVia geese.org kun je kleurringen van ganzen en zwanen doorgeven. Het mooie van deze site is dat je direct alle waarnemingen van de door jou gemelde vogel kunt zien via een kaartje en tracklist.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ravenNaar dit mailadres kun je al je andere ringwaarnemingen doorgeven. In het bijzonder interessant zijn geringde boomvalken en raven die worden geringd door Hanneke Sevink en Pascal Gijsen
gooi.waarneming.nl en waarneming.nl waarneming.nlNet als alle andere waarnemingen kun je je waarneming natuurlijk via gooi.waarneming.nl en waarneming.nl opvoeren. Bij een waarneming van een gekleurringde vogel, geef je in het veld ‘Gedrag’ op dat de vogel (kleur) ringdragend is. Je kunt vervolgens kiezen uit de volgende mogelijkheden: 1.Ring is al gemeld 2.Aflezen is niet gelukt 3.Help mij met melden

Als je optie 3 aanvinkt dan wordt je door de moderator van waarneming.nl verder geholpen.

Een mooie optie die toe is gevoegd is het portaal http://kleurringen.waarneming.nl/ Alle waarnemingen die zijn ingevoerd met als gedrag (kleur) ringdragend kun je per datum opvragen, inclusief foto’s.

 

 

En verder bestaan onder andere de volgende nationale en internationale portalen:  

 

cr-birding european colour ring birdingEuropean colour-ring Birding is een platform tussen de veldwaarnemer en de projectleider. Je kunt hier voor een groot aantal soorten zien welke kleurring projecten in Europa lopen. Je krijgt niet direct een trackrecord zoals bij geese.org, maar je kunt vinden met welke projectleider je contact op kunt nemen om je ring te melden.
Vogeltrekstation vogeltreksationVia het Vogeltrekstation kun je aluminium ringen doorgeven en voor een aantal soorten ook kleurringen. Op de site van het trekstation staan links naar andere portalen om de waarnemingen van kleurringen te melden.
roofvogelwerkgroep kleurring20buizerd1Meldingen van roofvogels en raven kun je doorgeven via de site van de roofvogelwerkgroep.