Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartespecht2

clkl2.jpgVanmorgen ging om 05.00 uur de wekker en dacht ik even hhhhuuuu…… maar al snel was ik eruit om alles bij elkaar te zoeken zodat ik op tijd (06.30 uur) bij Bussum Zuid station zou zijn om aan te schuiven bij de excursie groep. Er was een goede opkomst want met 18 man/vrouw sterk vertrokken we precies op tijd richting Texel.

Om half negen hadden we de boot en twintig minuten later reden we het mooie eiland op. Allereerst ging het richting het oude krimbos waar een dag daarvoor een struikrietzanger gezien was. Daar aangekomen werden we door een lichtelijk hysterische bewoonster gewezen naar het parkeerterreintje iets verderop.

cl1.jpg

Ze had een kunstwerk in haar voortuin waar zij model voor had gestaan.

Helaas was de struikrietzanger in geen velden of wegen te zien of te horen maar dat werd goed gemaakt door een grauwe vliegenvanger die zich mooi liet bekijken en een stukje verder een bladkoninkje wat zich eerst luid en duidelijk liet horen en na wat geduld ook nog liet bekijken. Een groepje sijsjes hing aan de elzenpropjes. Na een stief kwartiertje luisteren, kijken en genieten wandelde we weer terug naar de auto’s. Langs het pad zagen we nog een paardenbijter.

cl2.jpg

De volgende stop was de Robbenjager en Tuintjes. Helaas was de wind een spelbreker waardoor we weinig kleine vogeltjes zagen want die doken meteen weg in de struikjes. Op het plasje bij de Robbenjager lagen wel veel eenden waarvan de hoofdmoot smienten nog in eclipskleed dus mooi kaneelbruin.

Op het veldje naast het plasjes liep moeder fazant trots met twee jongen rond te stappen en na ons een arrogante blik toe geworpen te hebben verdwenen ze in het riet.

cl5.jpg

In de tuintjes zagen we een slechtvalk bakkeleien met een buizerd maar dat was op een paar graspiepers na wel het enige spannende wat daar te beleven viel wat vogels betrof.

Hierna gingen we nog even langs Utopia en het wad maar ook daar speelde de wind en het lage water ons parten zodat de tocht verder ging langs de plasjes en dat leverde een leuke discussie op over een grote groep tureluurs. In de weilanden stonden grote groepen wulpen, goudplevieren en kieviten.

cl6.jpg

Onze laatste stop, voordat we weer de boot op gingen, was de Mokbaai. Daar stond het vol met wulpen, lepelaars, bontbekpleviertjes, bonte strandlopers, zilverplevieren, rotganzen, bergeenden en in het veld zat heel rustig een slechtvalk dit alles te bekijken.

Een prachtige afsluiter van een heerlijk dagje Texel met ondanks de wind toch nog heel wat leuke soorten en heel veel plezier.
Wouter bedankt voor de heerlijke dag.

Conny Leijdekker

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:25-09-2018 17:52

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel196621-09-2018 22:07
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.