Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerzwartespecht2

stonechatOm half acht verzamelden we ons op het dagrecreatieterrein bij Drakenstein.De groep was 24 personen groot, dus er was genoeg animo ondanks de voorspelde regen. Gelukkig bleef de regen uit behoudens een paar druppels. Even over half acht vertrokken we en al snel hoorden we Vinken zingen.

Even later hoorden we kuifmezen deze hebben we toen niet gezien maar later wel! Een groep sijsjes boven in een boom waren aan het foerageren. Er werden veel spechten gehoord en gezien,waarvan de meeste de Grote Bonte Specht. Bij de heide aangekomen zag ik wat laag vliegen over de heide en we zagen dat het 4 Roodborsttapuiten waren. Een mooi gezicht steeds in de boom en terug de heide op. Later werden er nog 2 gespot door de groep. Omdat er een klapekster op de heide was gezien hebben we even stil gestaan op een plek. Echter geen klapekster. Toch nog maar even een ommetje maken stelde Arno onze begeleider voor waarmee we akkoord gingen. Even over een opstapje en we liepen tussen de heide velden door. Hier zag iemand een Buizerd zitten met uitzonderlijk witte borst dus alle kijker daar op gericht.

groepstulp

Achter ons rug vloog een Sperwer de bomen in achter een groep sijsjes aan. En bovenin een boom nog een grote Bonte Specht. Naar rechts afgeslagen zagen en hoorden we Boomleeuweriken zingen en we hebben ze ook gezien. Tijdens de koffiepauze hoorden we gefluit; iemand die niet van onze groep was maar een andere vogelaar had de Klapekster gezien. De meeste van ons hebben hem toen ook gezien, wel wat ver weg. Tijdens deze pauze hoorden we ook de Groene Specht lachen en even later vloog deze laag over onze hoofden. Na de pauze verder naar het Pluismeer wat in Baarn ligt. Onderweg wat dode padden,aangereden door de trekker van de boer vermoeden we. De zanglijster liet zich goed horen en sommige hebben hem ook gezien. Bij het meertje aangekomen zagen we Kuifeenden, Dodaars, Blauwe reiger, Wilde Eenden,Canadese Ganzen. Op naar de weilanden voor de lijster. En ja die hebben we ook gezien de Grote Lijster. Verder nog Koolmezen, Pimpelmezen, Winterkoning, Specht, Boomkruiper, Gaai. Op de terugweg zelfs nog 4 goudhaantjes. Al met al een geslaagde wandeling door dit mooie natuurgebied. Met dank aan Arno en anderen die vogel geluiden herkenden en de weg door het gebied wisten.

 

Peter Keijer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Programmakalender

Uitgelicht

 Excursiepromo

  ©Jessica Pieren

Banner

De banner boven de website wisselt maandelijks. Bekijk hier de vorige banners en lees hoe je je eigen foto in kan zenden. Wil je ook een foto inzenden, zorg er dan voor dat de foto 1200px breed is en 275px hoog.

 

Bert Roelofs

ransuil2BR

Alle colums van Bert Roelofs, die eerder zijn gepubliceerd in de Korhaan zijn hier op de website te lezen. De laatst toegevoegde columns gaan over Brandgans Goudvink, Kraanvogel, Kwak, Ransuil en Waterhoen.

 IJsvogels

Klik hierDe ijsvogelwerkgroep van Jelle Harder heeft een DVD gemaakt "Broedwanden maken voor ijsvogels". Meer informatie over de DVD en hoe je deze kunt bestellen vind je hier. Op die pagina staat ook de IJsvogelhandleiding. Voor het opvoeren of raadplegen van actuele waarnemingen klik je op de button hiernaast. Onder het kopje waarnemingen zie je het tijdstip van de laatste waarneming.

 

Meld je aan als lid

U kunt zich hier op eenvoudig wijze aanmelden als lid. U ontvangt dan vier maal per jaar ons verenigingsblad de Korhaan.

 

Vogelringstation

ijsvogels 1

Het ringstation heeft zijn verslag van het najaar van 2014 gepubliceerd. Opnieuw een interessant vangperiode bij het vangstation aan het Gooimeer. Alle rapporten zijn hier te lezen.

 

Waarnemingen

Waarnemingen in het Gooi en omstreken bekijken en opvoeren:

waarneming.nl

 

 Waarnemingen van de 14 daagse Eempoldertellingen:

Eempoldertellingen

Laatst bijgewerkt:25-09-2018 17:52

 

 Waarnemingen in het plasje bij de Maatpolder:

Plasje Maatpolder

Laatst bijgewerkt:08-04-2018 16:46

 

IJsvogel koekoek torenvalk
Melden   Melden
Overzicht Overzicht Overzicht
SoortAantalLaatste
IJsvogel196621-09-2018 22:07
Koekoek11304-08-2017 17:24
Torenvalk703-04-2018 00:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Onze Nieuwsbrief wordt ongeveer 1 maal per maand via mail verzonden. De nieuwsbrief bevat wetenswaardigheden waaronder ook de bijeenkomsten die op stapel staan. Heel handig voor degenen die niet dagelijks deze website bekijken en toch op de hoogte willen blijven van de activiteiten van de werkgroep. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren door uw naam en mailadres op te geven. En wilt u de nieuwsbrief opzeggen dan gaat dat ook net zo gemakkelijk via een knop onderaan de nieuwsbrief.