Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

hermelijnklRiny en Gerry Kluvers stuurden een zeer bijzondere fotoreeks op uit de Eempolder. Om een ontmoeting tussen een Fuut en een Hermelijn te zien is een grote zeldzaamheid, maar om dit ook nog te kunnen filmen is buitengewoon. Lees en bekijk hieronder hun commentaar met foto's. "Een van de gebieden waar we regelmatig naar toe gaan is Eemland. Zo ook op 2 mei.

In de buurt van het haventje hebben futen een nest gebouwd. We hoopten een mooie balts en/of paring van de futen te kunnen fotograferen. Aangekomen bij het nest legde ik meteen de camera aan om een filmpje te schieten. ‘Zie je het, zie je het’, riep Riny opgewonden. ‘Ja, ja, ik heb em’, reageerde ik volkomen verrast. De beelden spreken voor zich waarom we zo enthousiast en buiten zinnen waren.

Thuis bekijken we ons filmpje en zien dat ‘het’ een zwart puntje aan de staart heeft. Een hermelijn was op jacht en loerde op de fuut of op de eieren van de fuut. Wat een schitterend onverwachts schouwspel. Wat een cadeautje. De beelden zijn van de video gehaald.
"

1

 

3

 

163C 1 5 15 Eemland nr8595 hermelijn en fuut