Inloggen

banner 3origineel20170118

bannerwitstuitbarmsijs

mok“Voor een beter milieu”. Als liefhebbers van vogels en de natuur in het algemeen, willen we ons steentje bijdragen om de planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.
Een van de veranderingen die we willen doorvoeren, is het stoppen met het gebruik van weggooibekers tijdens onze VWG-bijeenkomsten in de infoschuur. Wegwerpbekers vergroten de afvalberg en belasten ons milieu. Daarom introduceren we ons motto: "Breng je eigen beker mee!" Laten we voortaan allemaal een herbruikbare beker meenemen naar onze bijeenkomsten, zodat we het gebruik van wegwerpbekers kunnen verminderen en onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Op de avonden van de vogelcursus wordt dit al met succes toegepast!


Milieuvriendelijke Bloemetjes
Een andere stap die we willen zetten in de richting van een duurzamere toekomst, heeft betrekking op de manier waarop we onze waardering en erkenning tonen. In het verleden gaven we vaak een bloemetje namens de VWG om onze dankbaarheid te uiten. Als gevolg van bestrijdingsmiddelen in de bloementeelt, is dit helaas niet altijd meer de beste keus. Daarom willen we voortaan de voorkeur geven aan cadeaus die het milieu minder belasten, zoals biologische boeketten, boekenbonnen, of vergelijkbare opties. Op deze manier kunnen we onze dankbaarheid tonen zonder de natuur te schaden.
We hopen dat jullie deze initiatieven ondersteunen en samen met ons willen werken aan een beter milieu.

 

Het bestuur van de VWG